Seroquel XR 150 mg nasıl bir ilaçtır, kullananlar?

Selam arkadaşlar, Aranızda Seroquel xr 150 mg kullanan var mı?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

Merhaba. Zannımca bipolar bozukluk tanısı altında verdiler. Kalp çarpıntısı yapabilir biraz. Çok ağır bir şekilde de uyku getirebilir. Uyanık mıyım rüyada mıyım ikilemi yaşarsanız paniklemeyin, normal. Son olarak da kafanıza göre doz ayarı yapmayın, fazlalığı dopaminle alakalı sıkıntı yaratır. İyi akşamlar.

Ş

Teşekkürler. Evet bipolar bozukluğum var. Psikiyatrist dozajini kendim belirlememi soyledi. Günde 6 taneye kadar icebileceğimi lakin eczacı günde 1 adet. Kafam karışti

Buse Ögke 6 yıl

Uzman değilim elbette ama doktorun dozajı sizin kararınıza bırakması tuhaf ve günde altı adet hap biraz fazla. Klinikte yatırılacak kadar ağır ataklar geçiriyor olmanız lazım ki bu kadar yüksek dozu önersinler. Öte yandan Seroquel ve muadili antipsikotikler ağrı kesici gibi şimdi alayım bakayım kesmezse bir tane daha atarım ilaçlarından değildir, bünyenin biriktirmesi gerekir. Bilemedim, ilginç. Geçmiş olsun.

Şahan Patar 6 yıl

Buse Ögke psikiyatrlar bildiğim kadarıyla düşük dozdan başlayıp haftalar içinde dozajı arttırarak uygun dozu bulurlar ve tedavi bu şekilde ilerler. Uygun dozajı kendiniz değil doktorun tavsiyeleri ve ilacın yan etkilerine göre kontrol görüşmelerinde belirlemek sizin için daha faydalı olacaktır.

Serhat İrge 6 yıl

Daha önce Seraquel ve Cedrina kullanmistim. Bu sefer Seroquel Xr'ı verdi. Xr'ın hemen etki etmediğini ve yavaş yavaş düşüreceğini söyledi.

Buse Ögke 6 yıl

Yine de doz ayarı size bırakılamaz. Bu tür ilaçlar tedavi etkisinin yanında iyi de hasar bırakıyor. özellikle de Seroquel olsun, diğer antipsikotikler olsun, algılama kabiliyetinde eksilmelere neden oluyor.

Şahan Patar 6 yıl

Klinikte psikiyatri ilaçlarını yazarken hastalarımıza defalarca ilaçları nasıl ve ne zaman kullanmalarını gerektiğini, kafalarına göre kesmemeleri gerektiğini aktarıyoruz. Burada doktorunuzun tavrını doğru bulmadım ve eczacınızı da dinlemeyiniz. Bence bir kere daha görüşün doktorunuz ile.

Serhat İrge 6 yıl

Teşekkürler. En iyisi başka bir doktorla tedaviye devam etmek olacak diye düşünüyorum.

Buse Ögke 6 yıl

Rica ederim keşke daha fazla yardımcı olabilme durumu olsaydı. Ankara’da olsaydınız yönlendirebileceğim birkaç kişi ya da kuruluş vardı.

Serhat İrge 6 yıl