Sevgi nedir, nasıl tanımlarsın?

Sevgi nedir, nasıl tanımlarsın?
G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
63
63 CEVAP

Sevgi kesinlikle emekle doğru orantılı. Ne kadar çok emek verirsen o kadar çok seversin.
En gerçek sevgilerden birisi anenin çocuğuna beslediği sevgidir. Gözlemleyin koşulsuz ve karşılıksız emek vardır özünde.

M

Anne sevgisi bile belli bir yaştan sonra beklentili oluyor, koşullara dayanıyor en azından benim hayatımda ve çevremde gördüğüm bu.

Gonca Baki 6 yıl

Nasıl beklentiler mesela? Maddi beklentiler mi? Yada çocuğun evlenmesi evliyse çocuk yapması yada ne biliym çalışması okuması gib beklentiler mi

Mine Tubay 6 yıl

Daha neler. Yaşlılıkta baksın diye tüm gençliği çocukla tüketmek nasıl bir hesap. Çocuk büyütmek kolay mı ya hem bedensel hem pskolojk olarak en zor şeylerden biri. Bir çok insan derken bir çok anneye haksızlık etmiş oldunuz bence. Nasıl bir çevrede yaşıyorsunuz yda çevrenizi nasıl gözlemliyorsunuz anlamıyorum. Anne sevgisinde çıkar aramak fazla karanlık ve çok rüzgarlı değil mi?

Mine Tubay 6 yıl

sevgi nedenlere bağlı ise o gerçek sevgi değildir. 31 Yaşındayım bu yaşıma kadar yaşlandığımızda bize baksın diye dünyaya getirdik diyen tek bir anne yada baba tanımadım. Bana göre gerçekçi bir düşünce değil. Belki siz bu hisse kapıldığınız için böyle olduğunu düşünüyorsunuz bilemiyorum zaten akıllıca bir hesapta değil bu.

Mine Tubay 6 yıl

Her çocuğu seviyorum fakat kendi çocuğumu pek tabii daha çok seviyorum. Çünkü diğer çocuklarla kıyaslanamayacak kadar daha fazla emeğim var. Bana göre sevgi koşulsuz emektir. Emek verdiğim herşeyi seviyorum çiçeklerimi çocuğumu, diktiğim elbiseleri mağazadakilerden daha çok seviyorum hepsinde emeğim var

Mine Tubay 6 yıl

Sevgi koşulsuz emektir güzel bir tanım olmuş Mine Hanım evet emek verdiğimiz şey değerlidir ve sevgi uyandırır.

Gonca Baki 6 yıl

Evet ailelerde: Maddi beklentiler(hepsinde değil tabii olanlarda da üstü örtük bir beklenti)benim istediğim gibi yaşasın, davransın (bizi mutlu edecek okullar, bizi mutlu edecek evlilikler) isteği, çevrenin sürekli taktir ettiği, onayladığı bir insan şekillendirme arzusu vs... Tabii Bunlar yapılırken hep sizin iyiliğiniz için cümleleri msjı beyne kazınır. Kendi öğrencilerimden biliyorum, ailesi çok istediği için zorla tıp, hukuk okutmak için çocukları nasıl yıprattıklarını, yorduklarını, kapasitelerini kabül de zorlanır hep bu tür aileler Yoksa sizi anlıyorum birçok anne çocuğunu koşulsuz sever kimisi de öyle zanneder.

Gonca Baki 6 yıl

Mine hanım siz görmemiş olabilirsiniz ama Hülya hanımın da dediği gibi "yaşlanınca bana baksın" diye çocuk doğuran ve o tarif ettiğiniz sevgiyi çocuğuna veremeyen pek çok anne baba var.

Gülseren Perüz 6 yıl

Çocuğunu koşullu seven, istediği koşulları alamadığında evlatlıktan reddeden bir sürü sevgisiz insan.. Onlar da kendi ailelerinden almadıkları sevgiyi veremiyorlar haliyle..

Gülseren Perüz 6 yıl

Yahu ne kadar sıkıcı kasvetli insanlar olduk be susayım susayım diyorum ama susamıyorım. İyi ki doğadaki en gerçek en koşulsuz sevgi anne sevgisidir dedim. Hemen yok öyle aneler var yok böyle babalar var. Ne yapalım yani odağımızı hep bunlarda mı tutalım? Öz kızına tecavüz eden baba da var. Her baba sevgisinden bahsedilince ortaya çıkarcı anneleri sevgisiz babaları mı atalım . Tekrar ediyorum en koşulsuz sevgi anne sevgisidir bana göre.

Mine Tubay 6 yıl

Ben toparlamaya çalışıp yoktur anneler sever çocuklarını dedikçe yok yok ne anneler var demek nasıl bir yaklaşım anlamadım. Ben görmedim odaklarınızı değiştirirseniz siz de görmezsiniz emin olun.

Mine Tubay 6 yıl

Mine hanım hangi dünyada yaşıyorsunuz bilemiyorum ama bizim yaşadığımız dünya böyle. Odak noktamızı değişince annemiz babamız sevgi dolu olamıyor maalesef

Gülseren Perüz 6 yıl

Gülseren hanım gerçeklik görecelidir herkes kendi gerçekliğini kendi yaratır. Çok klişe olucak ama yarısı dolu bir bardağa siz bakarsınız yarısı dolu bir bardak bu dersiniz ben ise yarısı boş derim. Her ikimiz de gerçeklik üzerine yemin bile ederiz. Odağımızın değişmesi gerçekliğimizi de değiştirir. Annenizle problemlerinizin olduğuna inanırsanız problemlere odaklanırsanız gerçekten sorunlu bir ilişkiniz olur. Oysa gerçeklik bir ilüzyondur. Ya annenizin yada aile bireylerinizin bu şekilde olması programlandıysa... O programı yeniden yazabilecek gücünüz var ki bu sınava tabii oldunuz. Gücünüz olmasaydı gücünüzün yettiği başka programlardan sorumlu olurdunuz. Annenizle hiçbir sorununuz olmadığına inandığınızda zamanla hiçbir sorununuz kalmadığını gözlerinizle görüceksiniz inanın ve deneyin. Sahip olduğunuz bakış açısı kolaydan vazgeçip zoru seçmek gerçeklikleri biz yaratıyoruz emin olun .. Yazdıklarım çok ütopik gelmiş olabilir inanmaya başladığınızda ne kadar gerçek olduğunu bizzat deneyimliceksiniz. İyi geceler diliyorum

Mine Tubay 6 yıl

Pozitif düşünme masalları geçmişi geri döndüremiyor ama sanırım ne kadar anlatsak boş :)) biz iyi düşünelim sokakta dilenen çocukları görmeyelim, tecavüze uğrayanları görmeyelim. Yıl olmuş 2017 hala çocuk gelinler var onları görmeyelim. Diyelim ki anneler koşulsuz sever. Çocuğunu dilendirmez, satmaz, kullanmaz keşke böyle deyince böyle olsa ama öyle bir dünya yok üzgünüm

Gülseren Perüz 6 yıl

Hiç bir şeye kızmadım tabii ki. Sadece başlığın koşulsuz sevgi olduğu bir konuda anne sevgisini örnek verdim konu kızını satan annelere geldi bakış açınız için sizin adınıza üzüldüm. Hayatı her zaman böyle mi yaşarsınız? Mesela koşulsuz baba sevgisi deyince aklınıza direk kızına tecavüz eden babalar mı geliyor hep? Koşulsuz sevgiye örnek olarak anne sevgisini gösterdim peki sizi bu kadar kıran nedir? Annelerinizin sizi koşullu sevdiğine inanmanız mı?

Mine Tubay 6 yıl

Yazdığım yoruma aksi cevaplar veren sizsiniz kendi fikirlerimi savunuyor olmam kızdığım anlamına gelmiyor. Bana inanın bakış açınız hayatınıza yön verir kötü istisnaları değil de iyi olan genellemeleri konuşalım. Acı gerçekler insanlık tarihi boyunca vardı son güne kadar devam edicek biz kendi yolumuza iyiliklerle bakalım Kızını satan annelerin farkında olmak o gerçeği değiştirmiyor ki.

Mine Tubay 6 yıl

Hülya hanımcım inanın ben de kızmadım. İnsanlar olarak kötü örneklerin farkında olduğumuzda o kötülüklere bir şey yapabiliyor muyuz? Pozitif bakanın da negatif bakaının da yapabildiği tek şey inancı varsa dua etmek. Siz iyi olun çevrenize de iyiyi yayın yeter. Anneniz hayatta olsaydı o da inanın sizin hep iyi hissedip iyi olmanızı isterdi. Annenizi tanımadıysanız siz de ANNE olmayı seçin bu hayatta. Sizin acılarınıza bu iyingelecek emin olun. Ben de anne yüzü görmedim gibi birşey. Yıllarca kendime neler çektirmişim diyorum. Ben de anne olmayı seçtim yaralarımı kapattım. Çiçeklerimin annesiyim. Parktaki köpeklerin annesiyim oğlumun annesiyim herşeyin annesi oldum gerçekliğim değişti. İsterseniz sizin anneniz de olurum. Bayramlarda arayıp benimle bayramlaşın yeter ki siz iyi olun

Mine Tubay 6 yıl

Haklısınız. Çok zeki bir kadınsınız harika bir anne olduğunuza eminim hayatın tüm zorluklarını fırsata dönüştürüceğinize de. İyi geceler

Mine Tubay 6 yıl

Mine Hanım neyi, neden yanlış anladınız da sinirlendiniz ben de anlayamadım, sizin ideal anne profilinizin sevgi anlayışı hepimizin istediği şey ve siz öyle bir annesiniz mutlaka ve çevrenizdekiler çok iyi belli ki. Keşke her şey ideal olsa, ideal aileler, ideal insanlar, ideal sevgiler... Tabii ki olumlu düşünelim, hele ki söz konusu çocuklar ise sevgimiz koşulsuz olsun

Gonca Baki 6 yıl

Sevgi gibi pozitif bir kavramın anlamı sorulmuş fikrimi yazdım örnek verdim altında mendil sattırılan, satılan çocuklar, yaşlılıkta baksın diye köle doğuran annelere döndü olay sonra pembe kanatlı sevgi pıtırcığına dönüştürüldüm bir an şaşkınlık içinde kaldım stres altına girdim. Algılarda ki kopukluğa şaşırdım . Oysa konu başlığı sevgi değil de mendil sattırılan çocuklar olsaydı ve ben koşulsuz sevgiden bahsetmiş olsam gelen bu tip yorumlara şaşırmazdım. Ama tam tersi olunca haksız yere üstüme gelindiğini hissettim ve kendimi tam ifade edemedim. Ama hissettiğim sinir değil şaşkınlıktı. Ne gerek vardı ki? Pozitif bir konuyu negatife bağlamak taksirli umut katilliği.. Müdahele eder ve uzatırım.

Mine Tubay 6 yıl

"Gözlemleyin, koşulsuz bir emek vardır özünde" dediğiniz için haliyle tartışmaya açık hale geldi. Kötü örnekler varsa annenin çocuğa duyduğu sevgi örnek verilemez. Aynı koşulsuz emek bazen bir sevgilide de bulunabilir ama buradaki soru "sevginin nasıl tanımlandığı"dır.

Gülseren Perüz 6 yıl

sevgililer arasındaki sevgide de kötü örnekler var o da kabul edilemiyor aynı mantıkta. Kötü örnekler her türlü ilişkide var o zaman insanlar arasındaki sevginin hiç bir türünde koşulsuz sevgi yoktura döner olay. istisnalar üzerinden değil de genellemeler üzerinden konuşursam ve sevgiyi emek olarak tanımlarsam sevgi emektir. Örn anne sevgisidir Düzelttim oldu mu

Mine Tubay 6 yıl

Mine hanım bence bu diyaloğu sürdürmeyelim çünkü beni anladığımızı sanmıyorum. Ben zaten sizin tarif ettiğiniz anne sevgisinin bir sevgilide de bulunabileceğini söylerken aynı anne sevgisi gibi kötü örneklerin de olabildiğini belirtmek içindi. Yani anne sevgisi, sevgili sevgisi, hayvan sevgisi vs vs bunlar sevgiyi tanımlamaz. posta tekrar dönüp bakarsanız "sevgi nedir, nasıl tanımlarsınız" diye sormuştum. Arkadaşlar güzel cevaplar vermişler aslında. Kimisi bilimsel açıklamasını yazmış, bu bir tanımlamadır. Kimisi değer vermek olduğunu söylemil. Bu da bir cevaptır. Kimisi alyazmalım filminden esinlenip "emektir" demiş. Aslında aradığım cevap bunlardan biri de değil ama evet bunlar bir tanımlamadır. Fakat şunu gördüm ki aslında hepimiz sevgiyi tanımlamakta zorlanıyoruz. Evet onu hissediyoruz ama tam olarak anlatamıyoruz. Evet güven duyma,(güven verme) koşulsuz değer verme, (alma) vs bunlar sevginin göstergeleridir ama gene de bir şey eksik bu tanımlarda... Hoşçakalın..

Gülseren Perüz 6 yıl

Haklısınız.. Ben de kendi fikrimi belirttim. Aradığınız cevabı siz biliyorsunuz herkes kendi tecrübelerinden yola çıkarak bir açıklama yapıyor . Koşulsuz emek derken verebileceğim en gerçekçi örnek anne emeğidir. Çünkü özünde içgüdüler var. Kucağınıza aldığınızda nefes alıp vermekten başka birşey yapamayan bie canlı var ve o kadar çok ihtiyacı var ki. Tüm ihtiyaçlarını içgüdüsel olarak yapıyorsunuz onu emzirirken herhangi bir çıkarla değil içgüdülerinizle başlıyorsunuz emek vermeye. Bir çok anne de iç güdülerini emeğe ve sevgiye çevirebiliyor. Aradığınız cevabı verememiş olmaktan dolayı üzgünüm ama benim sevgi tanımım budur. Koşulsuz emek. Alyazmalım filmini de hiç izlemedim ama merak ettim izlicem en yakın zamanda

Mine Tubay 6 yıl