Sevmediğiniz birisine saygı duyabilir misiniz?

İki soruya örnekler ile kısaca evet/hayır cevabı verebilir misiniz?
1. Sevmediğiniz birisine saygı duyabilir misiniz?
2. Saygı duymadığınız birisini sevebilir misiniz?

Örnek ve açıklama yoksa cevap vermenin anlamı yok. Soruların doğru cevabı yok, sadece düşünelim.

K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
53
53 CEVAP

Aklıma bi anım geldi. Vakti zamanında sürekli bir kızla tartışırdım ama her fırsatta. Nedense gördüğümde bile tüylerim diken diken olurdu. Artik nekadar kendinden gicik kapiyor duysam. Her fırsatta o an çocukçaydi belki ama aşşaglardim. Rencide ederdim sürekli. Bir gün teneffüste bana şöyle dedi;bi saniye dışarı gelirmisin. Olur deyip kendi kendime herhalde canına tak etti ve içini kusacak. Beni aşaglayacak yada benimle kavga edicek falan zannettim. Buna benzer şeyler işte. Sora dışarı çıktık ve dediki;ben senden çok hoşlanıyorum benimle çıkarmısın. Resmen kafamdan asagi kaynar su hissi yaşadim. Şaşakaldim. Bu olay size yemin ederim bizzat yaşadığım bir olaydır. Ve aradan 19 yıl geçmesine rağmen hala kafamın bir yerinde soru işareti olarak durur.. Saygılar. .

O

Orhan bey o kız aşağılanmaktan rencide edilmekte hoşlanıyormuş ruhu bunu kabul görüyo ve bu durumdan mutlu oluyomuş demekki anlattığınız bu hikaye çok garip ama oluyo bazen yaptıklarınız tersten işliyo olabilir karşı tarafta o kız farklıymış normalde bu bana yapılsa ben sizi parçalardım heralde kabul edilesi bi durum değil bana göre faka bu tür gariplikler oluyo hayatta. Kusura bakmayın etkilendiğim için bu anınıza yorum yapasım geldi.

Güler Gence 6 yıl

Ben kadın düşmanı falan değilim sakın yanlış algilanmasin fakat hani hayatınızda bazı tipler vardır cinsiyeti farketmez elinizde olmadan size karşı negatif bi enerji geldiğini hissedersiniz o kişiden. İşte onun gibi bi şeydi benimkiside. Hem daha lise talebesiydim. Oyle karşımdaki incinecek gücenecek gibi durumlari pek hesap etmezdim.. Açıkçası bende sizinki gibi bir tepki bekliyordum ama ters köşe oldum resmen.. Saygılar. .

Orhan Erkkoglu 6 yıl

Orhan bey sizi anladım. Bisey merak ettim bu olaydan sonra o kıza karşı eskisi gibi davrandınız mı kusura bakmayın soruyorum ama merak ettim.

Güler Gence 6 yıl

Yo yoo. Saygi duydum sadece. Benden nefret etmiyormuş okadar şey yapmama rağmen. Hep bir ezik yanım vardı ona karşı. Arkadaşlık teklifini kabulde etmedim, edemedim. İcimden gelmedi. Saygilar..

Orhan Erkkoglu 6 yıl

Tamda dediğim gibi bazen bi insanı kazanmak istiyosan ters işlem geçerlidir sevmesini beklemezsin fakat saygı duymasını bu şekilde sağlayabililirsin yani anlattığınız bu anı konuya çok güzel bi örnek oldu evet bi insanı sevmeyebilirsin fakat bi şekilde saygı duymayı öğrenirsin. Yani şu hayatta herkesi sevmek zorunluluğu yok fakat saygı duymak bi zorunluluktur. Siz bunu kaybederek öğrenmişsiniz yani o kızın karşısında bi eziklik hissetmeniz yaptığınız her saygısızlıkta size hayatta kaybettirir hissini öğretmiş artık biliyosunuz demek bilmeden yapılan herşeyin telafisi muhakkak vardır fakat bildikten sonrası geri dönüşsüz bi kayıptır. Neyse ki çok eski zamanlarda yapılmış bi durum şimdi inanıyorum ki çok farklısınız. Bu anınız benim için güzel oldu çok teşekkür ederim sorularımla rahatsızlık verdiysem ya da yorumlarımla özür dilerim saygılar...

Güler Gence 6 yıl

Estağfurullah! Asıl ben ilgi alakanizdan dolayı teşekkür ederim. Artik insanları umursamayacak yaşta değilim. Ağzımdan çıkan cümleleride tekrar toplayıp ağzıma geri sokacak lüxüm olmadığınında farkındalığını edinmiş biri olarak 10 düşünüp 1 konuşuyorum. Saygılar. .

Orhan Erkkoglu 6 yıl

Bence bi insanda olması gereken de 10 düşünüp 1 konuşma tebrik ediyorum sizi böyle insanları tanıdıkça ben mutlu oluyorum umutlanıyorum hayatın kötülüklerine karşı iyilerimizde var çok şükür saygılar...

Güler Gence 6 yıl