Sevmek ve sevilmek bir ihtiyaç mıdır?

Sevme istenci ile sevilme istenci arasındaki fark nedir?
Sevmek ve sevilmek farklı ihtiyaçlar midir? Yoksa aynı şey mi?
Sevilme ihtiyacımız yüzünden mi severiz? Sevdiğimiz için mi sevilmek isteriz?

Bu sorulara şahsen tatmin edici cevap veremiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
33
33 CEVAP

Baştan sona akan, sonlu bir yolculuktur insan hayatı ve hoyratça tüketilen. Tek gayesi vardır hayatın. Sevgiyi arayıp bulmak. Yani sevmek, Aşka talip olmak, Aşka sahip çıkıp Aşk-ı sadık olmak. İnsanoğlunun bilerek veya bilmeden verdiği bütün mücadele aslında gercek aşkı mutlak sevginin kaynağını arayıştır. Fıtrat olarak sevmek ve sevgisini sunmak üzere programlanmıştır İnsan. Bu program sebebiyledir ki sevebileceği, sevgisini sunabileceği birini arar durur hayatı boyunca. Yaratılan her şeyde AŞK ı yani “O” nu arar durur insan. Bir çiçeğin kokusunda, kuşların ötüşlerinde ki o büyülü melodide, Yusufi bir güzellikte gördüğü hep odur. Ne aradığını bilmeden arar durur... Sevmektir ana ihtiyaç..

Sevilmek ise bencillikten kaynaklanır. Nefsin fitratidir.. Asıl olan sevmektir. Leyla mecnunu sevmeseydi mecnun mecnunlugandan bir deger kaybedermiydi.? Yada şairin dedigi gibi ben elmayı seviyorsam elmada beni sevmek zorunda mi?

insan yaratılani sevince yaratandan ötürü kendisi sevilmiş hiç farketmiyor.....

M

O beni sevmezse, sevmediğini düşünürsem, asla sevmeyeceğini bilirsem ya!!! Ben tükenirim o zaman. Ben bencilliği kabul ederim. O beni sevmezse olmazki. Ben O'nun beni seveceği şekle bürünmeliyim o zaman. Kendimi sevdirmeliyim O'na. Ama asla emin olamicam O'nun beni sevdiğinden

Fikret Yeşilırmak 6 yıl

Sen O'nu seviyorsan, kesinlikle O seni daha fazla sevecektir.. Çünkü hiç bir seven O'ndan daha fazla sevemez

Enes Esennur 6 yıl

Aşk masuktan başlar.. Aşika geçer. Siz. Onu seviyorsanız Onun sizi sevmesinden kaynaklanır bu.. Son yüzyılda çıkan bilimsel deneylere gore bir kisi çok uzaklarda dahi olsa duygusal yükleme ile diğerini etkileyebiliyor. Oysa mevlana( fihimahi 'deydi sanırım.. ) Biri diğerini severse aşıktan masuka bir damar uzanır artık onlar bir olur diye basit bir şekilde yüzyıllar öncesinden anlatıyor bunu.. Yani sevgi samimi ise mutlaka karşılığı vardır.

Murat Vuslat 6 yıl

Vauuuv. Murat hocam.

Fikret Yeşilırmak 6 yıl