Şiddetli öksürüğe ne iyi gelir?

Öksürüğe ne iyi gelir özellikle şiddetli öksürüğe? 3 gündür hastayım ve öksürüyorum baya. Ciğeri çıkartacağım nerdeyse. Kbb doktoruna gidemiyorum şimdilik. Burun için burun spreyi gibi öksürüğü kendim azaltıcı ne yapabilirim? Boğazım felaket durumda ve sürekli öksürüyorum. Sadece öksürüğü geçirsem yeter burun o kadar rahatsız etmiyor... Doktor olan ya da bilen varsa yardım edebilir mi?

Ekleme: Sigara kullanmıyorum

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
53
53 CEVAP

Yazılmış galiba ama tekrar yazayım toz zencefil bir çay kaşığı, bir çay kaşığı toz zerdeçal ve bir tatlı kaşığı bal ile karıştırılıp aç karnına yenir.
Ayrıca tereyağda ayva kızartabilirsiniz. Küçük küpler halinde doğradığınız ayvayı tereyağda pişiriyorsunuz, sıcak sıcak yiyorsunuz. Üst solunum yolları için birebir.
Ek olarak eczaneden dvit 3 ampul alın. Kırıp bir kaşığa akıtın, biraz zeytinyağ damlatıp için. 3-4 ampul birer gün arayla tüketin.( hergun 1 ampul olacak şekilde)

D

3-4 ampul 1 amp. 300.000 IU 900.000IU -1.200.000IU eder. Cok tehlikeli siz kendinize de yapiyorsaniz yapmayin derim

Ezginihan Kinali 6 yıl

Tehlikeli değil. Birer gün arayla. Doktor tavsiyesidir. Genelde hastalıklar d vit eksikliğinden kaynaklanıyor. Pek çok araştırma var bu konuda, Dvit yüksek doz da alınsa zararı olmadığına dair. Kaldı ki içerek kullanacağı için emilim düşük olacaktır. Ancak kişinin tercihi tabi. Buradaki doz bir kaç günlük- bir haftalık. Sürekli kullanılacak doz değil. Ben de kullanıyorum. özellikle kış aylarında.

Deniz Mican 6 yıl

d vitamini kişiden kişiye değişiklik gösteren bir durum. Sizin d vitaminiz çok düşükse doktor depolarınızın dolması için 1 er gün arayla vermiş olabilir ve bu kişiden kişiye göre değişir. Bildiğim kadarıyla 1 ampulu sadece 1 haftada veya 1 ayda kullananlarda var.

Kadir Nazlıoğlu 6 yıl

Yukarıda yazdığım gibi hastalanan insanın vitamin desteğine ihtiyacı olur ve bu destek amaçlı kısa süreli uygulanacak bir doz. Sonrasında zaten 2 haftada 1e, sonrasında ayda 1 e düşer evet kişiye göre elbette. Bu bana önerilen özel bir doz değil. Yine dediğim gibi bilimsel araştırmalar ve doktor tavsiyeleri bunlar. Ben de hatırlatıcı oldum sadece. Reçete yazıyor değilim kimseye. Dr değilim zaten. Ama biyoloji mezunuyum. Çok da yabancı sayılmam konuya.

Deniz Mican 6 yıl

Sanırım dozaj yanlış anlaşıldı. Günde 1 ampul. Bir gün ara sonra bir ampul. Totalde 3 ampul olacak.

Deniz Mican 6 yıl

Ben ilac mumessiliyim ve d vitamini calisiyorum soylediginiz dozlar toksik dozlar. D vitamini vuvutta depolanir. Yukleme tedavisi dahi sizin bahsettiginiz sekilde yapilmiyor emin olun. Ha ben doktorum, tedavi protokolum bu sekilde yeni bir tedavi klavuzu hazirliyorum ya da tek kör randomize calisma yapiyorum saglik bakanliginin destegi ile henuz toksik doza giren hastam olmadi, diyorsaniz orasi ayri konu. Nacizane fikrim insanlara ilac tavsiye etmeyiniz. Ilaclar da vitaminler de tavsiyeyele alinacak sekerler degildir. NOT: IU dozaji aylik hesaplanir.

Ezginihan Kinali 6 yıl