Siğile sülük iyi gelir mi?

Siğile sülük iyi gelir mi?
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

Ayak siğili nedir?

Ayak siğili vücudun diğer bölgelerindeki siğillerden farklı değildir. Human papilloma virüs adı verilen bir virüsün cildinizin içine yerleşip orada kontrolsüz bir hücre çoğalması yapması neticesinde meydana gelir. Ayaklardaki siğiller vücudun diğer yerlerindeki siğillere göre daha çok can sıkabilir çünkü ayağın yere bastığı bölgedeki siğiller yürüme sırasında ağrı yapabilir.

Ayak siğili nasıl geçer, bitkisel tedaviler nelerdir?

Ayak siğilini tedavi etmek için evde kendiniz uygulayabileceğiniz birçok yöntem vardır. Bunlardan bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:

Sirke ile ayak siğili tedavisi

Bir parça pamuğu sirke ile iyice ıslatın daha sonra bu pamuğu siğilinizin üzrine yerleştirin. Bir bant yardımı ile sabitleştirin. Sabaha kadar ayağınızda kalsın. Siğillerin iyleşmesi uzun sürebileceğinden bir süre bu yöntemi denemenizde fayda vardır.

Muz kabuğu ile ayak siğili tedavisi

Siğilin üzerini tamamen kapatacak kadar bir muz kabuğu kesin ve yumuşak tarafı siğilin üzerine gelecek şekilde yerleştirin. Daha önceki metotta bahsettiğimiz gibi bant yardımı ile sabitleştirin. Gerektiği kadar bu tedaviyi tekrarlayın.

Çay bitkisi yağı ile ayak siğili tedavisi

Çay bitkisi yağını siğilin üzerine sürün. Günde bir kez birkaç hafta tekrarlayın.

Soğan ile ayak siğili tedavisi

Soğanın da siğilleri geçirme konusunda etkili olduğu düşünülüyor. Diğer yöntemlerdeki gibi bir soğan parçasını ayağınızın siğil olan bölgesine bir bant ile yapıştırarak bu yöntemi deneyebilirsiniz.

Bant yapıştırma yöntemi ile ayak siğili tedavisi

Siğilin üzerine bir bant yapıştırın ve gün boyunca kalsın. Gece yatmadan bandı çıkarın ve sabah tekrar başka bir bant yapıştırın. Bu tedaviyi 3 ay boyunca sürdürün.

Bütün bu yöntemler işe yaramazsa da üzülmeyin. Vücudunuzun bağışıklık sistemi er geç bu siğiller için antikor üretecektir. Ancak bu 2-3 yıla kadar sürebilir.

A