Sihir veya büyü gerçek midir?

Sihir veya büyü gerçek midir?
S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
63
63 CEVAP

Büyüyle ilgili ayette Allah izin vermedikçe sihirle bir zarar vermeyecekleri yazar. EbAllah sihire büyüye izin vermeyeceğine göre... Sihir büyü virüs gibidir. Nasıl ki bir virüs vücudu zayıf bulmadıkça bekler durur ne zamanki bünye zayıflasa vücüu etkilenir, sihir büyü inancı da öyledir. Normalken kimse kendisine büyü yapıldığını düşünmez, ne zaman kendisine veya ailesine bir problem gelir, bize büyü yapıldı der. İnsanlara problemi çözmenin güçlüğüne karşı en kolay bahane o gelir belki de.
Büyü bir de plasebo etkili ilaç gibidir, sen onu duyduğunda etki edeceğine inanırsan etki eder, bu da aslında sadece psikolojik bir şeydir, yine kişinin zihninin zayıf olduğu dönende Duyduklarıma yenik düşmesidir, zaten büyünün amacı da zayıf düşürmek, normal düşünme yetisini engellemektir. Bozmak için yapılan eylemler de büyüden farksızdır ve gereksizdir. Çok fazla büyüyle meşgul olan bir yerde yaşadım baktım ki, insanlar büyüyle ve bozmakla aşırı meşgul, ailesini çökertmek için elinden geleni yapıyor sonra oluşan tatsızlıklara bize büyü yapıldı diyor. Başkasının ailesini çökertmek için elinden geleni tapıyor sonra da o ailedeki kişiler bize büyü yaptı diyorlar. Büyücülere de tonla para harcıyorlar. Bana sorduklarında, daha çok dua edin, ibadetinizde daha bilinçli olun, ailenizle daha iyi olmaya gayret edin hiçbir şey olmaz diyordum. Çünkü büyü yaptığını düşünenler bunu hep aile üzerinden yaparlar.

A

Allah sihire büyüye neden izin vermesin ki. Allah ın razı olması baska birsey. İzin verip vermemesi baska. Peygamberimize yapılmasına da izin vermiş. ALLAH izin verdiği herseyden razımı dır. Olaya bide bu acıdan bakmalısın tavsiye

Serdar Turkarslan 6 yıl