Sokak hayvanlarına yardım etmeyen insanlar için ne düşünüyorsunuz?

İçimizde sokak hayvanlarına değer veren, besleyen veya su koyan kişi sayısını merak ediyorum, bana kalırsa sadece bir avuç insanız ve insanlar çok duyarsız, 17 saat aç kalıp oruç tutan komşularım asla bir kap su bile koymazlar, bu konuda fikriniz nedir?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
59
59 CEVAP

Hayattan soguttular beni. Kedilerden de vazgeçemiyorum hepsini ben buyuttum. Ben de bakmasam su bile bulamazlar. Hayatimi depresyon vaziyette geciriyorum bu komsularla olan cekismelerden.

E

Yasal yollardan yardım alın o zaman korkuyorlar. Düşünsenize kediden korkan mesela yetkiliden nasıl korkar

Yelda Atabay 6 yıl

Kediden korkmuyorlar da nefret ediyorlar. Yasal yollari dusundum. Ama sadece prosedurde kalir. En fazla ifade alirlar. Ve onlar cogunluk oldugu icin daha cok dusman kesilirler olay buyuyunce gene bana patlar kinleri. Mumkun mertebe caktirmadan iste sabah 8 gibi uyanip besleme yapiyorum herkes uyurken. Ama gercekten cok yorgunum artik.

Esra Ömürlü 6 yıl

Allah sabır versin...

Yelda Atabay 6 yıl

ben yıllardır çöpçülerle aşağıdayım, 5.5 da iniyorum, sadece dırdır edemesinler diye, canımdan bezdim, çok sokak dolaşıyorum, trafik canavarı sürücüler çok zavallıyı yok ediyor, çok rica ediyorum özellikle sokak aralarında yavaş gidelim.

Nil Abacıoglu 6 yıl

nil hanım, bizim derdimizden bi biz anlariz. Dışarda sabah veriyorum. Aksama dek ac kalirlarsa diye eve de 4 tane aldim. Evde de cok zorlaniyorum 4 tane olunca tuvaletleri vs. Ama mecburum bu komşular yüzünden. Derdimizden gercekten bi biz anlarız

Esra Ömürlü 6 yıl

Bizim İstanbul'da sitemiz 5 yıl önce çok karşıydı. Alan site dışı olmasına rağmen belediyeye şikayet edip duruyorlardı. Hatta Başbakana mektup yazan bir kendini bilmez vardı. Besleme yaptığımız alan atıl berbat bir toprak parçası idi. Onu bile çok görmüşlerdi.

com-8gtmdlv2audvfacvwlhw.jpg

Yelda Atabay 6 yıl

1.100 konutun çoğu istemiyordu. Topu topu 8-10 konut yılmadık savaştık. Önce belediye ile aramızı düzelttik. Sonra onların çok gördüğü o çöplük gibi yere 1 kamyon kumsal kumu getirttik, zemini düzlettik. Sonra klube yaptırdık, üstü kapalı mamalık yaptırdık. Alanın bir kısmına çit yaptırdık. Yeşillendirme yaptırdık. Bunlar tabi bir anda olmadı yavaş yavaş. Her ay bir detayı hallettik.

com-brk2l1pawr6sy7vibudd.jpg

Yelda Atabay 6 yıl

com-50dal0uhdf2dsyic8trc.jpg

Yelda Atabay 6 yıl

Ares'imiz

com-i5lf0pxbf59nprelkjq2.jpg

Yelda Atabay 6 yıl

Ve son hali bu oldu

com-onmo2ls7800sywtbx4ua.jpg

Yelda Atabay 6 yıl

5 yıl sonunda artık sitede Haziran ayında kermes yapıp toplanan gelir ile o alanı tekrar yenileme girişimimiz bile başarı ile sonuçlandı. Eylül de yapacağımız 2. Kermes ile hedeflenen para. Toplanacak inşallah ve oraya bir renevasyon yapacağız. Orada doğmuş büyüyen 4 kardeş şimdi mutlu yaşıyor hatta geceleri diğer mahalle köpekleri de gelip besleniyor.

Yelda Atabay 6 yıl

Diyeceğim o ki hiçbir zaman yılmayın.

Yelda Atabay 6 yıl

Yelda Atabay 6 yıl

Akide'miz

com-iml9182a45kabnpjmtc7.jpg

Yelda Atabay 6 yıl

Yelda Atabay beni yanlis anlamayin nolur ama kopekler orada hapishane gibi teller icinde olduğu icin komsulariniz sonradan durulmustur. Bizleri de bi hapishaneye kapatsalar ne hissedersek bi hayvanin da hissetigi o dur. tel orguler icinde bir hayat hayvan da olsa beni cok üzüyor. Iyi niyetlisiniz ama ben kendim empati yaparak hayvanlara da oyle bakmaya çalışan biriyim; bi insana da hapishanede 3 ogun evet yemek veriyorlar ama cezalandirmak icin. Ve yemekte yeseler; genede özgürlük diyorlar.

Esra Ömürlü 6 yıl

Hayır dikkat ederseniz kapalı değil açık sadece görüntü kirliliği olmasın diye bir kısmına çit yapıp yeşillendirdik. Kapısı falan da yok her zaman açıktalar serbestler hatta Dikkat ederseniz Akidemiz resminde Akide tam girişte oturuyor. Zaten hep orada oturup gelen geçen site sakinlerini karşılıyor

Yelda Atabay 6 yıl

com-x95q0skbv473mvz1dilw.jpg

Yelda Atabay 6 yıl