Sokak köpekleri belediye tarafından toplanmalı mı?

Oy ver 2424 Oy al

Biliyorsunuz Türkiye'nin sokaklarında, üniversitelerinde vs çok fazla sahipsiz köpek var. Bu köpeklerin belediye tarafından toplanmasını ya da toplanmamasını destekliyor musunuz?

Ben ne zaman bundan rahatsız olduğumu belirtsem beni hayvan düşmanlığıyla suçluyorlar fakat çocukluğumdan beri hayvanlarla haşır neşir olmayan yapımdan dolayı hiçbir sokak hayvanına dokunmadığım halde birçok kere saldırılarına uğradım. (Isırma değil havlama ve kovalama)

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
43
43 CEVAP

Yaşanılan yere bağlı. Köpek aç kalırsa agresifleşiyor ama insanların elinden beslenirse insan dostu oluyor. Şu da tanık olduğum bir şey ki durduk yere hayvanların üstüne çullanıp dövenler var. Haliyle köpeklerde huysuzlaşıyor. Mesela okuduğum üniversitede hiçbir köpeğin saldırgınlaştığını görmedim. Hepsi kendi halinde takılıyor ve oldukça bol köpek var. Hatta çekinmeden gidip sevebiliyorsun.Sonuçta hayvan, akıl yürütemiyor. Eğer tehlikede hissederse içgüdüsü gereği saldırır. Ama ona tehlikesiz bir ortam sunarsan uysallaşır. Ben şahsen korktuğum şey insanların sahiplendiği köpekler. Genelde çevremde de saldırgan olan köpekleri besliyorlar.

F