Suriyelilere 1500 TL verip sınavsız üniversiteye mi alıyorlar?

Merhaba
Suriyelilere aylık 1500 lira ve sınavsız üniversite meselesinin gerçekliği nedir? Bütün Suriyeliler mi faydalanıyor ?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
79
79 CEVAP

Doğru diyenler kanıt gösterbilir mi?
Ki bence sosyal yardım tabi ki yapılsın. Daha uygun koşullarda kamplardaki hayatları kolaylaştırılsın ve en önemlisi Suriye iç savaşı bitsin de bu insanlar da yurtlarına dönsün.
Çok mu kolay olduğunu düşünüyorsunuz yabancı sığınmacı olmanın? Tanımadığı bilmediği bir ülkede kendine çoğunlukla aydın vb diyen insanlar tarafından bile dışlanmanın.
Umarım bir gün biz de onlarınkine benzer acılar yaşamayız, topraklarımızı terk etmek zorunda kalmayız.
Bunları politika dışı sadece insani vicdanımla söylüyorum kimin suçlu kimin haklı olduğundan bağımsız.
Suriyeliler hoş gelmiştir. Hepsi kardeşimdir ve benim omzuma binecek 3-5 vergi yükü böyle bir amaç doğrultusunda kullanılıyorsa seve seve kabulleneceğim bir şeydir.
Bağzılarınız bu yorumun üzerine atlayıp Tayyip'in Sığınmacıları kendi çıkarı politikası için kullandığı, kullanacağı vb mit tırları mevzusuyla gelmesin bunlar benim bilmediğim şeyler değil ve bu politikalara karşı olmanın yolu Suriyeli sığınmacılara karşı olmak değil.
Yaşanan herhangi bir adli vakadan ötürü Suriyelilerin hepsini dövüp mahalleden kovmanın evlerini yakmanın temeli malesef zihinlerde, onlara ayrıcalık tanınıyor para ödeniyor vb gibi masumane tepkisel görünen cümlelerle atılıyor.
Kahrolsun Faşizm.

D