Süt alerjisi olan bebekler ek özel mama ile desteklenmek zorunda mı?

Merhaba arkadaslar,
Cok merak ettigim birsey var. Sut alerjisi olan bebekler disaridan ek ozel mama ile desteklenmek zorunda mi? Anne diyet yapiyor ve sutu yetiyorsa, ek gidaya geciste de sut ve turevleri verilmiyorsa, mara gerekli midir? Alerjiyi saglikli bir sekilde ozel mama kullanmadan atlatan arkadaslar var mi?

G
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
30
30 CEVAP

Oğlumda çoklu besin allerjisi var. Pregomin ve neocate Mama denemelerimiz oldu ama tadımlık kaldı. Hiç mama kullanmadan anne sütü ile devam ediyoruz.
21 aylık Şuan ve gerek Boy-kilo olarak gerekse diş ve diğer fiziksel gelişim olarak çok şükür bir sıkıntı yaşamadık, olması gerektiği gibi ilerliyor.
Ilk 9 ay sadece anne sütü aldı. 9 aydan sonra denemelere başlayabildik. 9. Aydan itibaren zeytin, yumurta sarısı ve evde yaptığım ekmek ile kahvaltı yapıyor. Mevsime göre biber, salatalık elma da veriyorum eline kemirmesi için.
14. Ayından itibaren kuzu eti yiyor, haftada 5 öğün olacak şekilde.
Tavuk etini de 3 aylık uzun bir deneme süresi sonunda tüketmeye başladık.
Güvenli listemiz, kabak, patates, elma, armut, makarna, pirinç, kuzu eti, tavuk eti, yumurta sarısı, ev ekmeği. Bunların dışında birşey yok. Denemelerimiz devam ediyor.
Çoook katı bir diyette olmama rağmen, bol sıvı tüketimi -ki ben su içemediğim için elma armut kompostosu yapıp içiyorum, bol yeşillik tüketimi ve bol bol emzirerek süt artıyor. Inanın artıyor ve bebeğe yetiyor.

Benim de hala daha aklımı kurcalıyor mama kullanmak şart mı diye ama bi taraftan da bu kadar besinle ve anne sütü ile gelişimi de iyi devam ediyor diye onu öğürterek mamayı zorla veremiyorum.
Inşallah en kısa zamanda atlatırız hepimiz de bu düşünceler aklımızı daha fazla yormaz.

E