Süt ve yumurta alerjisi geçen çocuğu annesinin yorumları?

Bu iletiyi yazmak için 20 aydır bekliyorum. İlk zamanlar ne iyi gelirdi alerjimiz geçti yazanları okumak. Şimdi sıra bizde. Evet Allah'ın izniyle süt ve yumurta alerjimiz geçti. Oğlum 22 aylık 2 aydır yumurta yiyor, 2-3 haftadır da süt ürünleri deniyoruz. Önce kek içinde yedi iki hafta boyunca sonra hastanede yoğurt denemesi yaptık ama yoğurdu hiç sevmedi o günden beri hiç yemiyor. Sonra da evde peynir başladım peynir yiyor 5 gündür. Çok şükür ki bir sıkıntı olmadı. Sırada süt var. Bir hafta sonra da yavaş yavaş süte başlayacağız. Gercekten inanılmaz bir duygu. Mucize gibi bir şey darısı bütün yavruların başına..

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
28
28 CEVAP

Kızımın da alerjisi geçtiğinde denemelerde yoğurdu hiç sevmemiş ağzına koymamıştı uzun bir süre. Şimdi yoğurt en sevdiği yiyecek, yemeklerini yoğurtsuz yemiyor, merak etmeyin bir süre sonra kase kase yer

L

ay inşallah ya hastanede sabah sabah zorladık gerçekten tiksindi şimdi görmek bile istemiyor. Evde yemeğin yanında versem yerdi belki de. Unutması lazım sanırım önce bir süre bekleyip sonra denemeyi düşünüyorum.

Sıdıka Hınıslıoğlu 5 yıl

Sıdıka Hınıslıoğlu, nasil sevindim bilemezsiniz. Dün kızıma da hastanede 10 ml süt denendi. Bugün popoda az kızarıklık olustu. Dr devam dedi. Fakat 3 gün boyunca bir tatlı kaşığı yogurt yiyecek. Sonra arttırarak devam dedi. Ama bugün yogurdu yememek icin bayılacak gibi ağladı. Dün hastanede sutü zorla verdik. Ondan oldu galiba. Peki ben yarın ve daha sonraki günler icin bu yogurdu nasil yedireceğim. Yemek yanında da yemedi. Hatta agzına yogurt gitti diye öğlen yemeğini bile yemedi. Var mı öneriniz?

Zeynep Dağıtır 5 yıl

Zeynep Dağıtır çok teşekkür ederim. İnşallah sizin de sorunsuz tamamlanır. Popoda kızarıklık bizim de oluyor devamlı önemsemiyorum çok aşırı değilse. Ben yoğurdu çorba yaparak yedirdim ama yoğurdu kesinlikle kabul etmiyor. Hastanede zorla yedirmeye çalışırken kustu şimdi de öyle olacak diye çok da zorlamiyorum. Siz de çorba deneyebilirsiniz. İçine nane de katınca yoğurt olduğunu anlamıyor bir tatlı kaşığı aslında bal veya pekmezle karıştırıp ekmeğin üstüne surebilirsiniz. Pekmezle yaparsanız rengi de değişir hem

Sıdıka Hınıslıoğlu 5 yıl

Ekmek yemiyor. Nane hic denemedik. Bal da yok. Fakat pekmezle deneyebilirim. Cok sagolun. Yogurt ve pekmez kullanilınca biri birine birsey yapmıyor muydu ya. Kızarıklık öyle çok değil bu arada.

Zeynep Dağıtır 5 yıl