Tecrübe nasıl edinilir?

Hayattaki en onemli unsurlardan birtanesidir TECRUBE.
Peki tecrube nasil edilinir ?
Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
72
72 CEVAP

Çok isteyip de yapamadığımız şeyler içimizde ukte kalır, kötü gidişata bir neden arayan bilincin yarattığı pişmanlık duygusudur, aslında bir daha ki sefere topa gelişine vur diyor bilinçaltına..
Isteyip de yaptığımız ama başarısız sonuçlarda ise bilincimizin bilinçaltımızın lezyonunu önlemek için yaptığı koruma kıyağına tecrübe deriz.. Yani olumsuz neticenin bizde travma oluşmasına izin vermemek için olumlandırırız..
Aynı hatayı tekrar tekrar yapmak, ya da benzer olumsuzlukları yaşamamız ise aslında bilincimizin yeterince gelişmemiş olmasının sonucudur. Tecrübe algısı yaratmamış ve üzülmemiz neticesinde özgüvenimizin zedelenmesi, korkularımızın oluşması gibi neticeler ortaya çıkarmıştır.. Daha da kötüsü bilinç düzeyi düşük olduğu için bilonçaltı ters çaba kuralını devreye sokabilir ve benzer hataları tekrar etmemize neden olur ki sonunda adam olalım . Örneğin alkolik babadan çok çeken bir kız çocuğu yine alkolik bir adam ile evlenir.. Eşi dostu da ne kötü kaderi var bu kızın diye düşünür.. İkinci kocada rahat eder umarım

T