Türk olarak doğmuş olmaktan memnun musunuz?

Türk olarak doğmuş olmaktan memnun musunuz?

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
70
70 CEVAP

Ben memnunum. Ben safkan bir Türk' üm ancak; Safkan Türkler bu ülkedeki nüfusun %20' sini dahi oluşturmazlar. Ülkedeki insanların çoğu melezdir. Ben Türk' üm diye övünüp Arap hasreti ile yanıp tutuşan, Ben Türk' üm deyip hangi boydan ollduğunu bile bilmeyen, Türkleri araplarla ortak etnik kökene bağlayan, Müslüman olmayan Türklere kafir diyen cahil ve Türk olmayan insanların. "Ben Türk' üm" demesinden aşırı derece rahatsız oluyorum. Hele bozkurtçulardan. Bir bozkurtumuz vardı onu da kullandılar

A

Safkan türküm maalesef hangi boydanım bilmiyorum ve buda bir eksiklik değil dostum

Temuçin Beytemur 6 yıl

Mustafa Eriş Öyleyse safkan Türk olduğunu nereden biliyorsun? Özünü ve atanı bilmemen en büyük eksiklik bana göre. Banka şifremden bile önemli bilgidir. (Param olmadığından değil)

Ali Idil 6 yıl

Dedem de bilmiyor dolayısı ile bende ama Manisa kula gökçeören köyündenim bir tek yörük olduğumuzu biliriz

Temuçin Beytemur 6 yıl

Imkan olsaydı da bilseydim ama bilmiyor olmam beni türklükten çıkarmaz

Temuçin Beytemur 6 yıl

Mustafa Eriş Yörüksen büyük ihtimal Türksündür. Türklerin araplarla akraba olmadığını bil yeter. Öyle bilenlerin de nesli tükensin

Ali Idil 6 yıl

Soysuz arapla kardeşlik mi olurmuş öyle bilene de lanet olsun

Temuçin Beytemur 6 yıl

Dostum bende Yörük Alevisiyim. Irk olarak emin ol senden daha Türkümdür fakat safkan Türk olmak bir marifet midir? Yoksa George Carlin'in dediği gibi "sadece boktan bir genetik kaza" mı?

Oğuz Okyar 6 yıl

Oğuz Okyar Asıl marifet ne olduğunu bilmek, Öz kimliğini kaybetmemektir. Bu çomar insanlar da neden Türklüğü benimsemiş anlamadım. Gidin yunan olun ermeni olun hrant falan olun. Gelip de ben Türk' üm demeyin yahu.

Ali Idil 6 yıl

Kardeş, kimliğini bilmek başka, ırkçılık yapmak başka. Türk olan kimse ben Ermeniyim, Arabım demiyor zaten. İşin aslı hepimiz Afrikalı maymunlarız dostum her ne kadar konuştuğumuz dil, görünüşlerimiz, geleneklerimiz, inançlarımız farklı olsa da.

Oğuz Okyar 6 yıl

Oğuz Okyar Evet öyle olabilir amma, ne diye arabın diline özenirsin? Nedir bu kimlik bunalımı? Biz Türkler devlet kurup devlet yıkan insanlardık. Neden bugün siyasiler birbirlerini dinsizlikle suçluyor? İmamhatipler? Vs. Arabın dini yüzünden birbirleri ile tartışıyorlar. Sen daha dinsizsin. Bütün araplara lanet olsun. Sonuna kadar Irkçıyım.

Ali Idil 6 yıl

Türkiye'de yaşayan insanların kimlik bunalımı küçük yaşlarda kafalarına yerleştirilen Allah tabusu. Bazı insanlar bunu aşmakta zorluk çekiyorlar. Bazıları hayatları boyunca aşamıyorlar. Böyle insanlara ırkçı yaklaşarak bir yere varamazsın dostum. Ayrıca eski Türkler gibi herkeste islam yerine göktanrı inancı olmasını bende çok isterdim. Umarım fikirlerin değişir dostum. Saygılar.

Oğuz Okyar 6 yıl

Oğuz Okyar Neden fikirlerim değişsin? Benim ırkçılık kavramım Türkçülük. Türk kültür ve gelenekleri benim için önemli. Bunun için bana ırkçı diyecek biri varsa desin. Umrumda değil. Ayrıca ben bir sitede oturuyorum ve etrafımdaki komşularımın hiçbiri Türk değil. Kürt var Rus var Ermeni var. Hatta Arap bile var. Ancak hiçbirine yamuk yapmışlığım yoktur. Hiçbiri de bana yamuk yapmadı. Çok da severler beni ve ailemi. En fakir ama; en gururlu ve en sevilen insanlarız.

Ali Idil 6 yıl

Safkan diye bir şey yok 21.yy'da kendinizi kandırmayın. 100 dolar verip yollayın tükürüğünüzü Amerika'daki laboratuvara, gen haritanızı cikarsinlar, sonra konuşalım

Mert Demirkiran 6 yıl

ailen 3 nesil türkse türk sayilirsin bu kadar basit

Emre Kumanlar 6 yıl

türkiyede safkan türk yok bu arada bu kadar mı cahilsiniz? bu coğrafyada binlerce yıldır insanlar birbirleriyle evlendi -ki türk kimliği fransız ihtilalinden sonra çıkmadır-.

Tolga Suprunyuk 6 yıl

Mert Demirkiran Genetik test yapılmıştır. Safkan Türk olduğum belirlenmiştir zaten. Ancak ben tabi ki gen testine inanarak demiyorum ben safkanım diye. Var bir bildiğim. Yapılan gen testi -her ne kadar ülkemizde kabul görmese de- doğrudur. Çünkü ülkemdeki bilim sürekli Arap ve Türkü kardeş göstermek için çalışır. Eğer gen testinin detaylarını istiyorsan verebilirim. Kromozomlarına kadar.

Ali Idil 6 yıl

Türk kimliği Fransız ihtilalinden sonra mı çıkmadır? Açıklar mısın biraz?

Mert Demirkiran 6 yıl

Mert Demirkiran Dostum ben bu videoyu önceden izlemiştim zaten. Peki sonra?

Ali Idil 6 yıl

Sen bu şirkete yolla tükürük örneğini, sana %100 Türk, saf kan desinler ben yollayacağım sana ödediğin 100 doları, sonrası bu. Kendi coğrafyasında kalmamış, göçebe bir ırkta nasıl saf kanım diyebiliyorsun onu anlayamıyorum ben. Sen "saf kan" atalarının "saf kan" Türkten başka kimseyle evlenmediğini iddia ediyorsun.

Mert Demirkiran 6 yıl

Mert Demirkiran Dostum buna anca gülerim. Sen Manav yörüklerini araştır istersen.

Ali Idil 6 yıl

Göçebeliği bırakmaları mı vurgulamak istediğin nokta?

Mert Demirkiran 6 yıl

Mert Demirkiran Ben yapılan genetik testlere yeterince güvenmediğimi önceki yorumlardan da belirttim. Ancak illa ki diyorsan o testler doğrudur güvenilirdir. Manavlar üzerinde yapılan genetik çalışmalar gösteriyor ki Manavlar Türktür. Bunu Avrupalılar söylüyor. Ancak Türk Türkologlar bu gen haritasını geçersiz sayıyorlar. Gerekçe: Bu genlerden Avrupalılarda da bulunması.

Ali Idil 6 yıl

Senim dayanağın ne işte? Yukarda gen haritama baktırdım Türküm demissin

Mert Demirkiran 6 yıl

Mert Demirkiran Bizim sülalede Manavlar manavlardan başkası ile evlenmezler. Şimdi ben Türk' üm yerine "Ben manavım" diyorum. Manav dediğim vakit, pazarda meyve sebze satan anlamında anlama ha. Manav Türkmen yörük ve göçebelerine deniyor. Mesela en basidinden bizim sülalenin tamamında Türk kemiği denen kemik vardır. Ancak ilginç bir şekilde ve -nedense bu kemik sadece Türkler de var.- Mesela kürtlerde yok. Türk kemiği araştırabilirsin. Ancak karıştırma. İnsan kafatası içinde bir kemik daha bulunur ki onun adı Türk Eğeri kemiğidir. (SELLA TURCİCA.)

Ali Idil 6 yıl

Türk olmayan Türküm demesin diyorsun da kusura bakma Türkiye'de okuyan çocuklar Türk, Kürt, Arap vs demeden yıllarca her sabah "Türküm" ile başlayan "andımız"ı okudu yıllarca. "Ne mutlu Türküm diyene" dediler yıllarca senin deyiminle "safkan olmayanlar" Sonra birileri çıktı "Türk olmayanlar bunları söylemek zorunda değil" dedi diye "vatan haini" dediler. Ama sen şimdi Türkcülüğü savunarak "Türk olmayanlar Türküm demesin" diyorsun. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu!

Nupelda Valjean 6 yıl

bu sadece bizim ulkrmizde olan bisey degil her millet genc nesili milliyetci yetistirmeye calisiyor

Emre Kumanlar 6 yıl

Nupelda Valjean Erdoğan' ı sevmem. Ancak kim ne derse desin doğru olanı yaptı. Şu ülkede Suriyeliler ve safkanlar savaşsa kim alır. Suriyeliler çünkü sayıları fazla. Şaka mk tabi ki safkan Türkler.

Ali Idil 6 yıl

Emre Kumanlar Nedense Kürt, Ermeni, Yunan, acem hiçbirini benimsemeyip Türklüğü benimsemişler. Bozkır kültürü ne alaka burası ne alaka aq?

Ali Idil 6 yıl