Türkiye için hiç umut var mı?

Turkiye icin en ufak bir umut bile yok mu? Yapmamiz gereken ulkeyi terk etmek mi?

V
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
50
50 CEVAP

Aydınların ve biliminsanlarının gitmesi gerek. Niteliklilerin yani. Kalanımız pislik içinde bir kurtarıcı peyda olana kadar buralardayız.

N

Aydınlarımız giderse kanalizasyona döner ülke. Bugün farkettim ki aslında toplumumuz hep bu haldeymiş, modern hayat ve laiklik baskıladığı için ortaya çıkmıyormuş durum. Hastane gişesinde elimdeki 83 numara ile işlem yaptırmaya çalışırken numarası 84 olan hacı sakallı 60’ında bir tip geldi beni itmeye başladı. Benim işlemim bitmemiş olmasına rağmen gişeyi ona terketmemi istedi. Sıranın öncelikli olarak bende olduğunu ve benim işim bitince sıranın kendisine geleceğini kibar bir dille anlatmaya çalışırken “ahlaksız” “terbiyesiz” vs hakaretlerde bulunmaya başladı. Bende film koptu tabi. Ama adamı hiç tanımayan diğer dinciler bir olup beni linç etmeye kalktılar. Güçlerini zihniyetlerinin iktidarda olmasından alıyorlar. Örgütlü cehaletleriyle her yeri her şeyi ezip geçmek istiyorlar. Ama ben zaten yurtdışından döndüm, bir yere gitmiyorum. Her gün birilerinin hayatına dokunmaya çalışarak ülkenin geleceğinin aydınlık olmasına çabalıyorum. Aydınlar giderse karanlık uzun sürer.

Birol BerilMina 6 yıl

abartmiyormusunuz biraz

Barıs Kumralgil 6 yıl

Barıs Kumralgil Hayır. Gerçekleri yazdım. Abartmıyorum.

Birol BerilMina 6 yıl

sizin yazdiklariniz doğru olabilir nihal için söyledim kalanimiz pislik için de yasayacak demiş

Barıs Kumralgil 6 yıl

Barıs Kumralgil o pisliğin snapshot’ını ben bugün yaşadım işte.

Birol BerilMina 6 yıl

Birol BerilMina ben turkiyeyi seviyorum ve dunyanin en güzel ülkesi olduğunu düşünüyorum cennet olduğunu düşünüyorum keza ben orada olsam hep mutlu olurdum

Barıs Kumralgil 6 yıl

İstibdat dönemlerinde her zaman aydınlar gurbete çıkar maalesef. Biraz tarih okursanız anlarsınız.

Nihal Seğmen 6 yıl

ben yurt dişin da yasiyorum ve insan ülkesini cok ozluyor ben sadece corafi guzeligin den bahsetmistim oyle güzelim ülkede nasil pisliin için de durulur sozu garibime gitti

Barıs Kumralgil 6 yıl

Mecazi olarak pislikten bahsediyorum. Aşağıdaki yorumlarda zaten pislikler sıralanmış; okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.

Nihal Seğmen 6 yıl