Türkiyeden kaçmak için sebepler?

Türkiye'den gitmek hakkında ne düşünüyorsunuz

com-uqmhvmbmbx8nsv5jyxfr.jpg
T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
70
70 CEVAP

Siktir olup gitmek çözüm değil kardeş. Bu yanan bir evde yangini söndürmeye yardimci olmak yerine kapıyı üstlerine kapayıp kaçıp gitmeye benziyor.

Kacmak kurtuluş değil kardes, mucadele edemiyorsan köşeye attığın 500 Eurolar birgün gelir en sevdiklerinin acılarına harcanir.

Bil istedim..

A

kaçmak gayette kurtuluş ülke düzelmez. Seni kesmek isteyen milyonlarca kişi var dini görüşün olsun vs.

Tolga Suprunyuk 6 yıl

%55 din denilince ayaklanan bir kesim bunu değiştiremiceğine göre kaçmak kurtuluş. Burda dine laf atmıyorum yanlış anlamayın ama adamlarda düşünme kabiliyeti yok malesef

Tuğcan Hunter 6 yıl

anıl'a katılıyorum...

Feride Cembekli 6 yıl

'' Bu yanan bir evde yangini söndürmeye yardimci olmak yerine kapıyı üstlerine kapayıp kaçıp gitmeye benziyor. '' E iyi de bu malum kesim de ateşi söndürmek yerine '' Biz Osmanlı torunuyuz ulan!! Ateşse ateş! Kafirin ateşi benim bir kılımı bile yakamaz! HODRİ MEYDAN !!! '' diyerek evdeki yangına benzin döküyor. E durur muyum lan orda ben, kaçar giderim ben. Biz söndürmeye çalıştık ama evin içindekiler '' O ateş bizim kutsalımız! Ona dokunanın elini keseriz!!! '' diye diye büyüttüler. Biz yıllardır söylüyoruz bu ülke böyle giderse batar diye, gördüğünüz gibi battı. Bu küllerin üzerinde yaşamak zorunda değiliz, imkanını bulduğumuz anda da kaçarız, bizi burada tutacak mantıklı bir neden olmadıkça da durmayız.

Ege Hasbolat 6 yıl

koskoca ülke, senelerdir harcanan çabalarla düzelmemiş, düzeleceği de yok, kaçıp gitme şansı bulan bir kaç adamın gitmiş olması sebebiyle mi daha çok yanacak? Ya da bu adamlar kaçmasa, onların sayesinde mi o ateş sönecek? Evet belki kalmak lazım, savaşmak lazım ama bu iş bir kaç kişiyle olmaz. Çoğunluk olayların farkında olmadığı sürece, elinden bir şey gelenlerin kılını kıpırdatmadığı sürece hiçbir şey düzelmez ve bu yangında boşuna can vermek anlamsız. Bizi soktukları kalıplardan kurtulabilsek de, 'yaşamadan' yaşamaktan kurtulabilsek keşke.

Bişira Karabaş 6 yıl