Türklere özgü turan çıkıntısı diye bir şey var mı?

Bugun hakkında çok soru aldığım bir şeyden bahsedicem bunun adı halk arasında "turan çıkıntısı" peki bunun tıbbi olarak adı varmı? Veya makalelere konu oldumu? Türklerde olduğu efsane gerçekmi? Bunun cevapları aşağıda ayrıca hayatı boyunca anatomi kitabı açmamış ve burda tıp profesörü gibi davrananlar lütfen yazıma yorum yapmasın yoksa ağır konuşurum tabi bu işin ehli olanlar(tıp öğrencileri veya bu konuda kendini geliştirenler) yanlışım varsa düzeltsin

Kısacası "protuberentia occipitalis externa" da bulunan inion(en dış tarafı)'un 2 3 cm çıkık olması halk arasında turan çıkıntısı olarak adlandırılır. Afet inan "l'anatolie la pays de la race turqie"adlı makalesinde bundan bahseder ve bu araştırma sonucu %80 oranında türklerde turan çıkıntısı oldığu saptlanmıştır. Erken dönem modern avrupası'nın önemli bir bölümünde bu çıkıntıdan bulunmaktaydı, ancak bu çıkıntıya günümüz toplumlarında çok daha az rastlanmaktadır.(wikipedia'dan alıntı bu kısım) .Bir zamanlar sadece türklerde olduğu iddia edilen kemik aslında diğer milletlerdede azda olsa rastlanmaktadır.(bu türklere özgü Özellik değil sadece çoğunlukla bulunuyor dediğim gibi bu konu hakkında bilgi sahibi olamyanlar gitsin önce anatomi ve antropoloji öğrensin sonra tartışalım)

com-n1zoxq7smsv5m7h9e31h.jpg
K
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
25
25 CEVAP

Niye tek bildiğin şey "Tıp fakültesi" ve "Anatomi kitapları" neymiş bu kitabın adı birader? Bir iki fotoğraf at şu kitaptan?

M

Genelleme yapıyor kaynak istiyorsan söyle !

Anıl Akyurda 6 yıl

Artistlik yapma velet

Mertkan Baltacı 6 yıl

Burayı inci sözlük mü sandın? Adam akıllı konuş asabımı bozma !

Anıl Akyurda 6 yıl

Tigir: Er okuyup gaza gelmişsin belli. Monitöre güvenip artist artist tavırlar takınma.

Mertkan Baltacı 6 yıl

Tigir: Er okuyup mu? Haha zamanında görsel editörlüğünü yaptığım yerden mi bashediyorsun

Anıl Akyurda 6 yıl

Hiçbir şeye güvendiğim yok kendime güvenim yeter.

Anıl Akyurda 6 yıl

Eminim yapmışsındır. Gerçek hayatta söylemeyeceğin sözleri, monitöre güvenip söyleme.

Mertkan Baltacı 6 yıl