Ubuntu ile kyk internetine bağlanma sorunu

Merhaba, kyk da kalmaktayım. Bilgisayarıma dual boot kurulu windows ve ubuntu. İnternete bağlanmak için wifi. Kyk. Gov. Tr adresinden oturum açmam gerekiyor. Windowsta bu adrese girip oturum açıyorum fakat ubuntu da bu adrese bağlanamıyorum. Sebebi ne olabilir? Ne yapmam lazım?

M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Benim de olmuştu ve araştirma sonucu bunu bulmuştum. Bu kodu terminale yapıştır ve reboot et pcni:
echo "options iwlwifi 11n_disable=1" | sudo tee -a /etc/modprobe. D/iwlwifi. Conf

İ

Bu komut ile Intel kablosuz ağ sürücüsü olan iwlwifi N modu pasifleştirilecek çalışması sağlanır. Eğer aygıt iwlwifi sürücüsü kullanıyorsa denenebilir, farklı bir sürücü kullanılıyorsa etkisiz olacaktır.

Gokhan Grünberg 5 yıl

Hocam o kadarına aşina değilim, bende olduğu için paylaştım. Bilgin için sağol, ne olduğunu öğrettin en azından

İzzettin Doğa 5 yıl

Rica ederim, yanlışlıkla komut farklı bir aygıtta dahi çalışsa sorun olmaz. Sadece ilgili sürücünün hangi değişkenlerle çalışması gerektiği ile ilgili bir yapılandırma dosyası. Daha fazla değişken için modinfo komutundan yardım alınabilir, örneğin "modinfo iwlwifi" gibi. Bu sürücüde yazılımsal ya da donanımsal şifreleme kipini swcrypto değişkeni belirliyor, varsayılan olarak donanımsal şifreleme etkin, ama donanımsal şifreleme bölgesel ayarlardan dolayı sorun yaşatabiliyor, bu sebeple yazılımsal şifreleme sorunun etrafından dolaşılmasını sağlıyor. Swcrypto=1 değişkeni yapılandırma dosyasına eklenirse sürücü yazılımsal kipte çalışır, eğer kopma sorunları yaşarsanız bunu eklemeyi deneyebilirsiniz.

Gokhan Grünberg 5 yıl

Tekrar teşekkürler hocam, kisa zamanda dediklerinizi araştırıp uygulayacam öğrenmek maksadıyla.

İzzettin Doğa 5 yıl