Ucuz ve kaliteli bir ekmek yapma makinası tavsiye eder misiniz?

Ucuz ve kaliteli bir ekmek yapma makinası tavsiye eder misiniz?
B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
61
61 CEVAP

Evın ekmeğımı süreklı kendim yapiyorum, makinayı hiç gerek görmiyorum. Hatta kızım kendine bi makina almış yıllar önce sonra kenara attı ekmeğı ben ona yapiyorum.

C

tarif edebilir misiniz fırn kaç derece. Ekmeği neyin içinde pişiriyorsunuz ağzı açık mı kapalı mı. Hamuru yoğururken püf noktaları var mı maya nasıl

Veysel Uzunerol 6 yıl

Tarifini alabilirmiyiz rica etsek

Aynur Özilice 6 yıl

Veysel Uzunerol tabbi. Ben genelde tam buday un kullaniyorum, bir kilo una 625 ml su bir tatli kaşık tuz ve iki yemek kaşık çicekyağı. Unu havuz yapıp ortasına mayayı koyup biraz su ile mayala. Tuzu ilk etaptan maya ile temmaz etmeyın. Maya bir kaç dk içine kabariyor o zaman sıvı yağı dök ve suyu yavaş yavaş ekle. Güzel bi hamur elde edince yarım saat yaklaşık mayalansın. İki misli olunca masaya koyup biraz yoğurulur ve iki ye bölüp klasik ekmek çekil verılır uçlar ince bi şekilde kesilir tepsiye koyarken ekmeğın altına konur. Tepsiye koyup üstüne un serp ve birkaç hafif çizik atılır. Tekrar yarım saat mayalandıktan sonra önceden 250 derece istılılmış fırına konur. On dk sonra 200e düşürüp yaklaşık yarım saat pişırılır. Fırına göre değışebilir. Un da marka ya göre biraz değışebilir ama fazla değıl. Hamur ne cıvık ne de fazla kuru olacak. Bir kaç kere yapınca gözü kapalı yapıliyor ve mükemel oluyor. Ben şu an mayaliyorum.

Carina Kurmus 6 yıl

Teşekkür ederim allah razı olsun

Veysel Uzunerol 6 yıl

Bu şekilde yapiyorum mayalanınca büyüyor. İnşallah memnun olursunuz. Ben bu tarifi bir İsveç sayfasından aldım ve bir yıldır hrp bunu yeyiyoruz evde. Şimdiden size afiyet olsun. Tarifde takıldığınız bi şey olursa burda sorabilirsınız.

com-osf7wh4ilvqedl6n1p26.jpg

Carina Kurmus 6 yıl

Çok teşekkür ederim çok sağolun

Veysel Uzunerol 6 yıl

Bu da fırından yeni çıkmış

com-12xwwnrkq21f2j5jot0v.jpg

Carina Kurmus 6 yıl

sağolunuz. Çok güzel bilgiler...

Baki Karaşal 6 yıl

Bizde letgodan arçelik makina aldık 150 tl ye çok memnunuz hergün pisiriyiruz aylık elektrik farkı 25 lira gibi kendi yogur yor pisiriyor biz karismiyiruz

Fatoş Degirmenci 6 yıl

Tam modelini rica edebilir miyim Fatoş hanımcım lütfen?

Baki Karaşal 6 yıl