Üniversite için tercih yaparken hangi bölümü neden seçtiniz?

Günaydın herkese benim üniversiteyi yeni kazanmış genç arkadaşlara bir sorum olacaktı. Hangi bölümü kazandınız kazandığınız bölümü yazarken hangi amaçla yazdınız açıklar mısınız? (Daha önce kazanıp bitirenlere de aynı soruyu yöneltiyorum )

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
64
64 CEVAP

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Bu bölümün ismini duyan, ataması yok, şuyu yok, çok zor bölüm... Falan filan. Ben sevdiğim yerde miyim. Evet. Bu yüzden eğer ki atanamasam bile dert etmiyorum. Kendimi bu bölümle tanıdım. Yeteneğim de var bu bölümde. Şiir yazıyorum, yazıyorum, çiziyorum. Vatana nasıl bir katkım olabilir diye düşünüyorum. Size naçizane tavsiyem şudur: İş imkanı hangisinin iyi diye giderseniz ömür boyu pişman olarak yaşayabilirsiniz. Bilemem belki tersi de olur; ama genellikle pişman olunur. Yeteneğiniz hangi bölüme meyilli ise ona gidin. Kendinizi geliştirin.
Çok ders çalışabilirsiniz. Ama sosyal de olmak gerekir. Gezmek, görmek gerekir. Çok çalışıpta kendini ifade edemedikten sonra ne anlamı kalır. Kendinizi geliştirin...

M