Üniversite için tercih yaparken hangi bölümü neden seçtiniz?

Günaydın herkese benim üniversiteyi yeni kazanmış genç arkadaşlara bir sorum olacaktı. Hangi bölümü kazandınız kazandığınız bölümü yazarken hangi amaçla yazdınız açıklar mısınız? (Daha önce kazanıp bitirenlere de aynı soruyu yöneltiyorum )

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
64
64 CEVAP

Din kültürü öğretmenliği okuyorum. 4. sınıf bitti uzatmalara girdim.
Amacıma gelince, aklımda iki bölüm vardı. Birisi psikoloji idi. Belki 100'den fazla psikolog ile konuşmuşumdur o zaman. O bölümün bir meslek edinme amacıyla bana yetmeyeceğini düşündüm ve ileride para kazanma amacı gütmeden okumaya karar verdim.
Bu bölümü de aslında ''din'' olgusunu merak ettiğimden seçmiştim sadece ''öğretmenliğine'' yönlendirdiler. Daha da iyi oldu. İnsan davranışlarını anlamak için psikolojiye merak salmıştım o zamanlar. Şimdilerde ise davranışların pedagoji ile daha temelli anlaşılabildiğinin farkına vardım. Yetişme tarzının insan üzerindeki etkileri vs. Bir de din nedir, insanlar için ne ifade eder vs gibi sorularıma cevap arıyorum.
Pedagoji alanını keşfetmek benim için en büyük kazanımlardan oldu bu bölümde. Nasıl öğretmen/ebeveyn olunur, nasıl olunmaz sorularına cevap buldum.

O

Düz lise çıkışlıyım. İmam Hatiplerde eğitim kalitesi aşırı derecede düşük. Sebebi de pedagojik eğitim olmayan, parayla formasyon alan öğretmenciklerin oralara toplanması.

Oğuzhan Kesim 6 yıl