Üniversitede siyaset bilimi bölümü hakkında yorumlar

Bir sorum var, üniversite konusunda bilgili ve tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Siyaset bilimi okumak istiyorum ama bu bölümü istediğim üniversitede okuyabilmek için hatrı sayılır bir miktar matematik neti gerekiyor, benim için çok zor.
Bunun için de şöyle bir şey geldi aklıma, çift anadal programları var biliyorsunuz, matematikle uğraşmak yerine LYS'de sÖzel sınava girerek aldığım yüksek sÖzel puanımla istediğim üniversitede sÖzelden alan bir bölüme yerleşsem, ondan sonra 2. anadalımı siyaset biliminden okumaya başlasam, ondan sonra 1.sini iptal etsem, olur mu?

(Cevabın yanı sıra siyaset bilimi bölümü hakkında bilgi verirseniz sevinirim.)

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Dostum hayalindir fakat bence siyasi bilimler falan yazma ..
Matematiği sıkınti yapma kalan zamanlarda sadece matematik kas çok güzel verim alırsın..
Turev Integral temelin yoksa onları bırak digerlerine odaklan. Diğerlerini yapsan bile güzel sonuç elde edersin..

R

Neden siyasi bilimler yazmamalıyım?

Oğuz Keceli 6 yıl

Yazma demek yanlış olmuş.. Siyaset bilimi beyni gereksiz yorar strese girersin.. Seviyorsan tabi ki ama yaz.

Rahim Turk 6 yıl

Seviyorum.

Oğuz Keceli 6 yıl

beyni gereksiz yoran bir şey varsa o da matematiktir.

Oğuz Keceli 6 yıl

Işte o yüzden yazma demek saçma oldu.. Herkes istediğini yazar Bende ilgiliyimdir aslında hakkında hayırlısı olsun.

Rahim Turk 6 yıl

Sağol

Oğuz Keceli 6 yıl

Matematiksiz yaşam olur mu. Çobanlıktan öteye gidilemez.

Oğuz Aykol 6 yıl

İleri matematiksiz olur. Temel matematiğe lafım yok.

Oğuz Keceli 6 yıl

Oğuz'un matematik iyi.

Saldıray Unugur 6 yıl

Oğuz derken Arsay'ın iyi. Seni bilmiyorum Zengin.

Saldıray Unugur 6 yıl

Benim kötüdür.

Oğuz Keceli 6 yıl

Siyaseti boşver

Saldıray Unugur 6 yıl

Tavsiyen nedir? Tarih okumak B planım. Tavsiye eder miydin?

Oğuz Keceli 6 yıl

Sen ileri matematiği günlük yaşamda doğrudan deneyimleyemediğin için gereksiz sanıyorsun. Ama öyle değil zevkine bulmuyorlar bu formülleri işimize yarıyor hemen hepsi.

Oğuz Aykol 6 yıl

Örnek verir misin? Sana zevkine bulunan bir çok matematik konucuğu gösterebilirim.

Oğuz Keceli 6 yıl

Oğuz bize günlük yaşamdaki matematiği anlatta hayatımız güzel olsun

Saldıray Unugur 6 yıl

Örneğin ileri matematik olmasaydı uçaklar ve uydular olmayacaktı. Uyduların olmadığı bir dünya düşün, televizyondan mahrumsun, telefondan iletişim cihazlarından mahrumsun, navigasyondan mahrumsun, hava durumundan mahrumsun, ve daha bir çok şey. Belki şu yazıları yazdığımız internet sitesi ve elektronik cihazlar bile olmayacaktı. Hepsi matematiğe dayanıyor. Dört işlem matematiği değil tabi ki.

Oğuz Aykol 6 yıl

Bak Da Vinci ne demiş "Matematiksel olarak gösterilemeyen hiçbir araştırma gerçek bilim sayılamaz" Bilim dallarını düşün. Sosyal bilimlerden fen bilimlerine gittikçe kesinlik artar. Tarih - sosyoloji - psikoloji - biyoloji - kimya - fizik - matematik Matematik artık zirve noktasıdır kesinlik %100'dür. Tarihte ya şöyle ya böyle olabilir. Psikolojiyi denklemlerle ifade edemezsin. Fizikte biraz daha matematiksel işlemleri kullanarak gösterebilirsin. İşin içine ne kadar matematik girerse o kadar kesinlik olur. Son nokta matematiğin kendisidir. Artık her şey kesin ve nettir. 2+2 = 5 etmez. Ne olacağını kestirebilirsin. Tüm bilimlerin babasıdır. Matematik olmadan ancak çoban olursun. Koyun kuzu otlatırsın. Ha dört işlem biliyorsun ya nasılsa, kuzuları sayar 1'er 1'er eklersin toplam sayıya Daha ötesine gidebiliyorsan buyur.

Oğuz Aykol 6 yıl

Dostum haklısın ama bu dediklerin temel matematik ayrıca ileri matematik mesleğe göre gereklilik gösterir.

Saldıray Unugur 6 yıl

"Matematik olmadan çoban olursun." İleri matematiği bilmeyen profesörlere çoban mı diyorsun? "İleri matematik olmasaydı uçaklar ve uydular da olmayacaktı." Sistemlerin işleyişinde tabii ki ileri matematiğin olmaması hayal edilemez, konumuz bu değil, savunduğumuz, ileri matematiği bilmenin bu alanda mesleki uzmanlık gerektirenler haricindekiler için gereksiz olması. O makinelerde heralde var ama sonuçta pilot o işlemleri bilmek zorunda degil, orada trigonometri çözmüyor, bilgisayar yapıyor bunu. Bilgisayar sistemini hangi meslek kuruyorsa o öğrensin. Son olarak, o matematiksel ayarları robotlar ve bilgisayarlar yapar ama o robotlar tarihi yorumlayamaz! Tarih bilen insanla bir çok konuda konuşabilirsin, yorumsal ve kültürel olarak gelişirsin, herkes için gereklidir, oy kullanırken bile belli bir tarih bilgisi olmayan geçmişten ders çıkaramadığı için olayları düzgünce analiz edebilip geleceğini görerek oy kullanamaz, herkesin tarih bilmesi gerekir, ileri matematik bilmeyen çoban değildir, sadece gereksiz yere beynini yormak istemiyodur çünkü o bir ROBOT değildir.

Oğuz Keceli 6 yıl