Üniversitede siyaset bilimi bölümü hakkında yorumlar

Bir sorum var, üniversite konusunda bilgili ve tecrübeli olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Siyaset bilimi okumak istiyorum ama bu bölümü istediğim üniversitede okuyabilmek için hatrı sayılır bir miktar matematik neti gerekiyor, benim için çok zor.
Bunun için de şöyle bir şey geldi aklıma, çift anadal programları var biliyorsunuz, matematikle uğraşmak yerine LYS'de sÖzel sınava girerek aldığım yüksek sÖzel puanımla istediğim üniversitede sÖzelden alan bir bölüme yerleşsem, ondan sonra 2. anadalımı siyaset biliminden okumaya başlasam, ondan sonra 1.sini iptal etsem, olur mu?

(Cevabın yanı sıra siyaset bilimi bölümü hakkında bilgi verirseniz sevinirim.)

O
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Bir siyaset bilimci olarak üniversiteden sonra ne yapabileceğine karar vermenin önemini kavraman gerekiyor. En az bir hukuk fakülteli kadar hukuk dersi görüyorsun. Yönetim dersleri, siyaset dersleri de zaten olmazsa olmazı. Bu bölümün nimetlerinden faydalanmak icin ingilizcenin de en az C2 seviyesinde olması gerekiyor. Ülkemizde temeli olmadan herkes siyaset yapma siyaset konusma konusunda meraklı. Sokakta, kahvede, berberde bile siyaset konuşuluyor. Bu yüzden küçümseniyorsun. Ama dediğim gibi kendini yeterince geliştirebilirsen bürokrat olabilirsin. Sormak istediğin birşey varsa bu bolümle ilgili cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Esenlikler...

M

Teşekkür ederim kararlıyım bu bölümde ama sorularım var. 1.Tarihle alakalı dersler çok var mı? Varsa çok güzel olur (siyasi tarih vb.) 2. Matematikle ilgili derslerde veya diğerlerinde ileri matematik görüyor muyuz? (Trigonometri fonksiyonlar integral türev... Vs.) 3. Yüksek lisans, doktora yapmayı düşünüyorum ama bu süreç nasıldır, yapılır mı, yurtdısında mı yapıp dönmek gerekir vb. Pek bilmiyorum, akademisyen olacağım diyince gözümü korkutmaya çalışıyorlar.

Oğuz Keceli 6 yıl

Siyasi tarih, Siyasi düşünceler tarihi, İnkılap Tarihi, Türkiye Tarihi, Yönetim Tarihi dersleri var. İstatistik dersinde ve İktisad derslerinde(mikro, makro) türev alma, grafik cizme yorumlama var. Ama senin şuanda gordüğün kadar yoğun değil. Yoruma dayalı işlemler yapacaksın. Tezli Yüksek lisans icin de ortalamanin en az 4 üzerinden 2.75 olması gerekiyor. Tabii bu normal üniversiteler icin. Daha iyi yerler icin bu ortalama 3. Ayrıca ALES adı verilen bir sınava girerek en az 70 üzeri bir puan almalısın. Ardından yüksek lisans yapmak istedigin okula basvuruyorsun. Orada seni mülakata alıyorlar. Bunlar; okul ortalamanın, ALES puanının ve mülakat puanının ortalamasıyla sıralamaya giriyorsun. Misal X universitesi 30 yuksek lisans ogrencisi alimi yapacak. Sıralamada ilk 30daysan egitime basliyorsun. Tabii baska yolu da var. Tezsiz yuksek lisans programlari var. Parasiyla okuyorsun. Ekstra birsey yapmana gerek yok. Basvur parayi yatir ve egitime devam et. Ama kendimi gelistirecegim diyorsan tabii ki de Tezli yüksek lisans.

Mert Aytin 6 yıl

Teşekkür ederim.

Oğuz Keceli 6 yıl

Bürokrat olmayı düşünmüyorum, akademisyenlik kendimi durmadan gelistirebileceğim bir meslek, inşallah o yoldan devam edeceğim.

Oğuz Keceli 6 yıl

Herşey gönlünce olsun...

Mert Aytin 6 yıl