Uzay mühendisliği bölümünün iş imkanları nelerdir?

Uzay mühendisliği okumak istiyorum ama iş imkanı var mı bilmiyorum? Bilgilendiren olursa sevinirim ayrıca yurtdışında üniversiteyi okuyup orada işe başlayabilir miyim ?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
12
12 CEVAP

İşsiz kalma olasılığın oldukça yüksek, sanırım Almanya dahil, bir kaç ülkede parasız ( parasız dediğim özel üviversitedeki gibi para ödemiyorsun ) Üniversite programları mevcut. Araştır bir bakalım. Harç ödüyorsun sadece. Paralı olan bölümler ise, Türkiye'ye oranla çok daha ekonomik. Buradaki özel Üniversite programları oldukça yüksek ücretlere tabi tutuluyor. Dil yeterliliği istiyorlar, lakin yeterli değil ise bildiğim kadarı ile Dil Hazırlık bölümlerine girebiliyorsun.

C

Bakarım teşekkür ederim

Fatma Yurday 6 yıl

Rica ederim, he bir de, başvurma tarihlerini kaçırma. Onları takip et, ülkeni iyi seç, ülkelerin uzay mühendisliği alanındaki yatırımlarına ve girişimlerine göz at. Bunlar önemli faktörler. Aman yurtdışı olsun da neresi olsun diye düşünme sakın.

Can Karakelle 6 yıl

Daha çok Avrupa düşünüyorum ama asya kısmında olursa çin falan olabilir

Fatma Yurday 6 yıl

Arkadaşım Çine gitti, kişisel giderler, yeme içme, kalacak yer ücreti açısından pek fazla sıkıntı yaşamayacağını düşünüyorum. Oranın eğitim masraflarını bilmiyorum, sanırım harç sistemi ile orası da. Yine sen bir göz at. Ama Çince öğrenebilir misin, bunu iyice hesapla. Japonyaya gideceğim desen tamam derdim çünkü aynı dil ailesinden geliyoruz onlar ile. Yazma sıkıntı sadece. Hiragana, Kataganayı çözüyorsun ama Kanji ( Çin Alfebesinden alınmış, yabancı isimleri yazmaya yarayan oldukça kalabalık ve de sembolik bir harf topluluğu ) oldukça zor. Hayatın boyunca çalışman gerekiyor. Konuşma oldukça iyi ilerliyor ama. Çince çook zor bir dil. Yazma ayrı dert, Mandarin öğrenmek ayrı dert.

Can Karakelle 6 yıl

İngilizce yetmez mi çin için

Fatma Yurday 6 yıl

İngilizce eğitim veriyorlar mı bilmiyorum. Dediğim gibi, benim arkadaşım Çine gitti. Pekine. Ama burada bir kaç ay Çince kursuna yazıldı ve devam etti. Orada Çin tarihi okuyor şuanda. Bu konuda da araştırmalarda bulunsan iyi olur.

Can Karakelle 6 yıl

Anladım teşekkür ederim

Fatma Yurday 6 yıl

Rica Ederim :'')

Can Karakelle 6 yıl

Avrupa yolu göründü göründü bana büyük ihtimal böyle sorun yaşarsak Avrupa'ya Türkiye'den kimseyi alamayacaklar ülkelerine diye endişe ediyorum

Fatma Yurday 6 yıl