Varşova'da balık tutmak için izin almak gerekiyor mu?

merhaba hayirli cumalar öncelikle ,, varsova'da balik tutma ile bilgisi olan var mi kart gerekiyor mu acaba? Ve kart aliniyorsa nasil aliriz, Bos yere ceza ödemek istemiyorum simdiden tesekurler

T
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

2016 balıkçılık belgesi, Amatör balıkçılık belge parası ne kadar, Amatör balıkçılık belgesi nereden alınacak, 2016 balık tutma belgesi için nereye başvurulacak, Olta ile belgesiz balık tutma cezası ne kadar

Amatör balıkçılık para kazanma kaygısı olmadan, Köprüden, karadan, kıyıdan ya da tekneden yapılan olta ile balık avcılığıdır. Burdaki esas amaç hoş vakit geçirmek, stres atmak, doğayla iç içe olmak için yapılan etkinliktir. Yoksa 1 günde tutacağınız balık 1-2 kg yi geçmez. Bu da 15-20 Tl lik balık parasına denk gelir.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı Su Ürünleri Kanun Tasarısı’nın yasalaşması ile birlikte 18-60 yaş arası amatör balıkçılar izin veya belge almadan balık tutamaz. İzin veya belgesi olmadan balık tutanlara 200 TL ceza kesilir.

Amatör Balıkçı belgesi almak için gerekli belgeler:

1. 1 adet İkametgah ( Bölgeye göre değişmekte, bazen istemiyorlar )
2. 1 adet Nüfus Cüzdanı Sureti ya da fotokopisi
3. 2 Adet Resim
4. 35 TL ( Bölgeye göre fiyat değişir )

Amatör Balıkçılık belgesi il ilçe tarım müdürlüklerinden alınmaktadır.
Eğer orman içi sularda avlanacaksanız gerekli olan bir belge var oda zorunlu alınması ve bulundurulması gerekir.

yeni amator balıkçılık belgesiOrman içi sularda avlanma izin belgesi. Bu belge 50 ytl karşılığında bir avlanma dönemi boyunca kullanlır ve ii çevre orman müdürlüklerinden alınır.
Bu belgede şuna dikkat etmek gerekir orman içi sularda balık avlayacaksanız orman bölge müdürlükleri değil il çevre ve orman müdürlüklerinden alınır.
Gerekli belgeler: Orman içi sularda avlanma izin belgesini istedediğinize dair bir dilekçe, nufüs cüzdanı fotokopisi, 1 fotoğraf ve verecekleri hesaba yatırılmış 50 tl nin dekontu.

Demekki ilgili kurumlari, belgesi ve cezasi varmis.

S