Wix aracılığı ile yapılan siteyi nasıl hızlandırırım?

Arkadaşlar merhaba, ben wix üzerinden blogum için domain vs. Alıp site açtım. Çok fazla da anlamıyorum aslında bu işlerden ama site çok yavaş yükleniyor. Hızlandırmak için ne yapmam lazım bilgisi olan var mı?

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
7
7 CEVAP

Merhaba,

Öncelikle sitenin yavaşlığı çok mantıksız, siteyi hantallaştıracak hiçbir şey yok çünkü. Ama zannediyorum ki kullandığın tasarımın orjinalinde daha fazla görsel vardı, çünkü açılırken kutuları geliyor kendisi sonradan yükleniyor.

Farklı bir sunucu ve tasarımda benzer bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum, şöyle ki, görseller yüklenirken onların boyutları önceden girilir ve yüklenirse site hızı gözle görülür artacaktır.

wix nasıldır bilmiyorum ancak, wordpress'te yapılan tasarımı indirip kendi sitene çekebiliyorsun, orada bu işlemi yapıp, html, css, php bilen bir dostundan kodları kontrol etmesi ve hantallığı almasını rica edersen hiçbir sorunun kalmayacaktır.

Son olarak, alan adını zaten almışsın, bu alan adına istediğin her yerden istediğin her şeyi yükleyebilirsin. O alan adını wix üzerinden editlemek zorunda değilsin.

Ek son; wordpress sadece kişisel blog tasarımları yapan bir site değil, birçok e-ticaret sitesi, haber sitesi word press tabanlıdır. Google'a wordpress temaları yazarsan istediğin tarzda bir şeyler "mutlaka" bulacaksındır.

H

Son paragrafta yazarın anlatmak istediği; Wordpress'te bir tema seçip, içini doldurursan, hiçbir para vermeden onu indirip, alan adına yükleyebilirsin. Hatta her yeni içeriği wordpressten yazıp, editleyip bu işlemi gerçekleştirebilirsin.

Hasret Urfioğlu 6 yıl

Hasret ne yalan söyleyeyim neredeyse hiç bişi anlamadım gerçekten baya cahil bi insanım bu konularda, zaten o yüzden herşeyi basitçe yapabiliyim diye wix kullandım.

Simge Kavrar 6 yıl

Şu an bir proje üzerinde çalıştığımdan birebir yardımcı olamayacağım ama çevrende varsa web tasarımdan anlayan biri bir çay içmelik sürede halledecektir, şöyle ki; wordpress'te görünüm temalarla sağlanıyor, Wordpress'e girip bir tema seçip siteni güzelce hazırla, ardından arkadaşının yanına git, o siteyi indirecek ve alan adına yükleyecek, senin hazırladığın site ücretsiz bir şekilde çalışacak. (www. İle başlayan kısmın parasını ödeyip almışsın zaten)

Hasret Urfioğlu 6 yıl

Mustafa Baş kanka yardımcı olabilir misin?

Buğra Abdülhayoğlu 6 yıl