Yabancı diziler sizce de fazla kısa değil mi?

Yabancı diziler sizcede fazla kısa değil mi? Kalite, oyunculuk, senaryo genellikle harika fakat doya doya izleyemiyoruz bu insana koyuyor abi. 40 dk nedir zaten 10 bölüm cıkartıp sezon finali yapıyorsun aşık oldugumuz karakterleri göremiyoruz bu konuda türk dizilerini seviyorum adamlar 2 saat çatır çutur izletiyorlar. Doyuyor insan en azından izlediginde. ( Lucifer'ın sezon finalinden sonra ben )

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
32
32 CEVAP

Bir kamera arkası çalışanı olarak şöyle açıklayayım durumu. Türkiye'de çekilen dizilerin geneli 5-6-7 günde çekiliyor yani bir hafta içinde bir bölüm. Çekilen süre 120 dakika, senaryo sayfa sayısı 90-120 (genel olarak daha uzun yada daha kısada olabiliyor.). Şimdi gelelim yabancı dizilere. Bizde 1 haftada 1 bölüm çekilirken onlarda 4-5 haftada bir bölüm çekiliyor. Biz 120 dk çekerken adam 40-45 dk çekiyor ortalama olarak, ki yayın süresi daha kısa olan dizi örnekleri de mevcut. Hal böyle olunca adamların çektiği dizi yada filmlerin çok daha kaliteli olması tartışılmaz. Gel gelelim onlar bizim çektiğimiz sürelerde dizi yada film çekebilirler mi? Çekemezler çünkü onlar insani şartlarda çalışıyor.

Y

aynen öyle işin bu boyutuna hiç bakılmıyor ve ülkeler arasındaki farka da bakılmıyor tabiki. Amerikada dizi - film cekmek ile Türkiyede çekmek aynı şey degil şartlar eşit degil bi kere

Emre Kurbancı 6 yıl

emre emin ol şartlar aynı olsa biz çok daha iyi işler çıkarabiliriz. Yabancı insanlarla da çalıştım hiç biri bizler kadar pratik değil.

Yasin Müjdat 6 yıl

doğrudur reis benım gördügüm ve izledigim kadarıyla Türk oyuncular arasında gerçekten çok çok kaliteli isimler var ve okadar az zamanda bu performanslar bence harika

Emre Kurbancı 6 yıl

Çok kaliteli işler var gerçekten çok dar sürelere ve kısıtlı bütçelere rağmen. Umarım bir gün her şey olması gerektiği gibi olur )

Yasin Müjdat 6 yıl

abi hangi dizilerde calıstın

Emre Kurbancı 6 yıl

Çok fazla var ama içlerinde çok bilinen bir kaç taneyi yazayım sana İntikam, Pis 7li, Poyraz Karayel, Yüksek Sosyete vs. Vs. )

Yasin Müjdat 6 yıl

abii poyraz karayell 2defa bitirdim izleye izleye doyamadım çok isterdim ilkerle tanışmayı

Emre Kurbancı 6 yıl

abi mesela ben oyuncuları görmek istesem konusmak istesem nasıl oluyor o iş

Emre Kurbancı 6 yıl

Setin yakınlarında beklersin oyuncuların işi bittiğinde yada yeni sahne hazırlıkları başladığında görme fırsatın olabilir.

Yasin Müjdat 6 yıl

ilker abi realdede okadar sempatik mi

Emre Kurbancı 6 yıl

İyi adam ama tanımayanlar egoist zannediyor özünde çok düzgün bir insan

Yasin Müjdat 6 yıl

bende öyle düşünüyorum seviyorum karakterini ve oyunculgunu

Emre Kurbancı 6 yıl

Oyunculuğu çok başarılı ve gerçekten kendini sürekli geliştiren bir insan. Oyunculuk dışında müzik ve dövüş sanatları bilgiside yüksek )

Yasin Müjdat 6 yıl

sorma herşeyini araştırdım internette oldugu kadarıyla holywood seviyesinde benım gözümde 2 oyuncu var biri ilker diğeri Aras bulut seviyorum o 2sini umarım en iyi yerlere gelirler gerçi ilkerin yaşı biraz geçti gibi ama aras bulutun yolu var

Emre Kurbancı 6 yıl

aslında çok fazla iyi oyuncumuz var ama bizde standart senaryolar ve saçma diziler olduğu için çoğu farkedilmiyor bile

Yasin Müjdat 6 yıl

bunun tek sorunu talep abi. Şöyle bir bak Cok güzel senaryosu aslında bu duruma yorum atan insanların cogunun olmadıgından şikayetci oldugu senaryoya sahip olan dizilerin reyting sorunu. İzlenmiyor kaliteli diziler saçma aşk asker dizileri tutuyor bu ülkede

Emre Kurbancı 6 yıl

işin içinde aşk ve entrika varsa milletimiz bayılıyor zaten özellikle entrika

Yasin Müjdat 6 yıl