Yeni bir üniversite için yaş problem olur mu?

Arkadaşlar merhaba, 24 yaşındayım. 3. üniversitemi okuyorum bazı şanssızlıklardan dolayı ilk iki üniversitemi bitiremeden kendi şehrime geldim ve 3. üniversiteyi okuyorum.

Ancak şehrimde yaşadığım iğrenç şeylerden dolayı depresyona girmek üzereyim ve kaçış planım olarak İzmir var. İzmir'de bir üniversite kazanabilirim yani özel yetenekle alım olduğu için kazanmama riskim yok.

Ancak sizlerden ricam sizce doğru mu yapıyorum? İnsan mutlu olacağı eylemi yaparken, yaşını ya da herhangi bir şeyi kafasına takmalı mı? Her şeyi bırakıp şehrini değiştirmeli mi?

D
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
34
34 CEVAP

Gezilerimden öğrendiğim en önemli ders: Yaş konusunu en çok biz dert ediyoruz. 40ında bile insanların hala hayallerine koşmak için düzen değişmekten kaçmadıklarını gördüm .

Yaşı dert etme, sen kendini ve ruhunu dinç tuttuğun sürece yaş sadece akıp giden sayılardan ibaret olur, seni tanımlamaz.
Eğer şıpsevdi kararlarla değil de gerçekten bilerek karar alıyorsan arkasında dur.
Ancak kısa sürede çok fazla karar değiştirdiysen; "şıpsevdi/kararsız/tatminsiz bir insan mıyım ?" Sorusunu da kendine dürüstçe sor. Çünkü buna "evet/belki /emin değilim" dersen önce bunu değişmen gerekir. Bu duygular daimi mutluluğun önündeki en büyük engel. Nereye gitsen ne yapsan aradığın mutluluğun hep bir sonraki kararda olduğunu sanacaksın.

Sabah sabah çok karışık anlatmış olabilirim. Neyse günaydın

İ