Yüksek lisans başvurusu onaylandıktan sonra hemen dondurabilir miyiz?

Yüksek lisans basvurusu onaylandıktan sonra hemen dondurabilir miyiz ?
Not: Askerlik nedeniyle dönüste yapmak istiyorum

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
10
10 CEVAP

kısacası yüksek lisans veya doktorada kayıt dondurma yok.

A

Bir süredir durumu anlamaya çalışıyordum, şimdi daha mantıklı geldi. Benim dilekçemi kabul etmişlerdi, ben de dondurdum diye rahat bir yıl geçirdim ama sonra kaydımı açtırdığımda harç borcunu görünce ilk şokumu yaşadım çünkü geçen sürenin dahil olduğunu ve uzatılamayacağını söylediler. Oysa yönetmelik ilk yayınlandığında bizi bu durumdan haberdar etmediler, ya bende bir hata yaptılar ya da yönetmeliği kendileri de sonradan anladılar

Hatice Oreseli 5 yıl

evet bence onların hatası.. Yada sizin ünv yökteki yöbetmeliğe dayanarak şöyle bir madde eklemiş olabilirler "geçerli mazeret sunan öğrenci isteği doğrultusunda kaydını dondurabilir fakat bu asgari süreyi uzatmaz." gibi.. O yüzden sizin kendi ünvnizin yönetmeliğine bakmanız lazım. Eğer yönetmelikte buna benzer bir şey yoksa itiraz edin bence. Onlar resmiyette donduramazlar.

Aslan Zor 5 yıl

Teşekkür ederim ancak öğrenim bilgilerimde bile kaydımın dondurulduğuna dair bir emâre yok, sadece ilk dönem emin olmak için çıkarttırdığım öğrenci belgesinde yazıyor kayıt dondurulmuş diye. Öğrenci belgelerinin de geçerlilik süresi malum, delil kabul edilir mi bilmiyorum. Beni biraz rahatlatan şey şu ki, normal süresinde bitiremezsem danışmanımın onayıyla altı aylık ek süre verilebiliyormuş. O nedenle yetiştirebilirim belki diye düşünüyorum.

Hatice Oreseli 5 yıl

öyle bir şey yok yönrtmelikte?! bence yine yanlış yönlendirileceksiniz. Ayrıca öğrenci belgenizin geçerlilik süresi önemli değil. Sadece o dönemde aldığınız belgede dondurulduğu yazıyorsa ve imzalı mühürlüyse her türlü bunu onlara karşı kullanabilirsiniz. Dediğim gibi yönetmeliğe bakmak lazım.

Aslan Zor 5 yıl

Danışmanımla tekrar konuşurum teşekkür ederim.

Hatice Oreseli 5 yıl

rica ederim. Bende teşekkür ederim beni bu konuda aydınlattığınız için. İyi geceler..

Aslan Zor 5 yıl

Est. Siz bana daha çok yardımcı oldunuz. Selâmetle...

Hatice Oreseli 5 yıl