Yüksek lisans bittikten sonra 1 yıl daha tecili uzatabilir miyim?

Arkadaşlarım yüksek lisansa başlayınca benim askerlik 3 yıl tecil oldu. Bitirince 1 yıl daha tecil hakkım var mı? Yoksa 3 yıla dahil mi o 1 yıl?

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
11
11 CEVAP

Tezli emre Hocam.

Y

3 yıl-4 ay tecil süreniz var daha sonra doktora programına başvurabilmeniz için 1 yıl tecil hakkınız daha oluyor tabi bunlar 35 yaş sınırı içinde.

Emre Tulum 5 yıl

Tabi bilimsel hazırlık süresi hariç

Emre Tulum 5 yıl

Bilimsel hazırlık okumadım. 1.9. 2015 girişliyim. Bu yıl bitirmeyi planlıyorum.

Yavuz Leylekoğlu 5 yıl

Çok teşekkür ederim bu arada.

Yavuz Leylekoğlu 5 yıl

Şeyi de belirtmek gerekiyor savunma sınavına girdiniz mi?

Emre Tulum 5 yıl

Hayır daha tezi yazmadım. Savunmadan kastınız tez savunması mı?

Yavuz Leylekoğlu 5 yıl

Evet tez savunması; tez savunmasında başarılı olursanız yasal olarak tez ciltletmek ve mezuniyet için gerekli belgeleri vermeniz adına bir ay süreniz vardır. Eğer askerlik durumunuz bu aya denk gelirse sevk tarihi erteleme alabilirsiniz. Tabi bunu enstitü yapar. 3 ay kısıtlamalı olarak

Emre Tulum 5 yıl

Yani tezi verir vermez mi yapmalıyım işlemleri. Tam olarak bunu anladım hocam. Yanlış anlamış olabilirim. Eksik anladıysam düzeltin lütfen.

Yavuz Leylekoğlu 5 yıl

Yok dediğim şey ek süre kazanmak içindi; çünkü düzeltme-deney sonucu gibi kavramlar yüzünden tez yazımı uzayabilir jüri üyelerinizin düzeltme talebi vermemesine rağmen. Zaten süreç şöyle işliyor. Teziniz yazdınız, şekilsel kontrolden geçti daha sonra savunma tarihi ve hocalarınız belirlendi en fazla 4 haftayı geçmeyecek şekilde; sınav tarihi belirlenir. Sınavınız olur daha sonra sınav tarihinizden başlamak üzere bir ay yasal hakkınız var tezlerin ciltlenmesi ve gerekli mezuniyet belgelerinin enstitünüze iletmeniz için; daha sonra ise enstitünüzün yönetim kurulu toplanır ve karar alırlar bu öğrenci geçerli işlemeleri yapmıştır şeklinde. Evraklarınızı ilk ilettiğiniz tarih olarak mezun olursunuz. Daha sonrasında ise enstitünüz ilişki kesme işlemlerini yapar ve bağlı bulunduğunuz Asal bölge şubesine bu öğrenci .... Tarihinde mezun olmuştur şeklinde beyanda bulunur. (önemli not O yüzden enstitünüzün görevlilerinin posta gönderme tarihlerini öğrenin yoksa tecil sırasında hala tecilli görülebilirsiniz. )

Emre Tulum 5 yıl

emre hocam çok teşekkür ederim, çok sağolun.

Yavuz Leylekoğlu 5 yıl

Anladığım kadarı ile 3 ay uzadıktan sonra bu süreyi kullanıp daha sonra şubeye gidip 1 yıl hakkınızı kullanın diyorsunuz. Bu konuları daha önce hiç araştırmamıştım o sebeple geç ya da yanlış anlayabilirim. Yardımlatınız için çok sağolun tekrardan.

Yavuz Leylekoğlu 5 yıl