Yüksek lisans kaydı dondurulduğunda askerlik ertelenir mi?

Yüksek lisansa kaydımı yapıp dondurmayı düşünüyorum. Bu durumda askerlik ertelenir mi ve kaç yıl boyunca kaydımı dondurabilirim

Y
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
5
5 CEVAP

YL eskiden 3 yıl tecil verirdi. O bitince gidersiniz. Dondurursanız artı 1 yıl daha kaazanırsınız. Dondurma tecilden sayılmaz. Dondurma zor da değildir. Dİlekçenize maddi sebeplerden dolayı yazın:)

Ö

Peki şimdi?

Yunus Yücesan 5 yıl

Kaydınızı silinirse, tecil bozulur mu?

Yunus Yücesan 5 yıl

Evet

Ömer Guzel 5 yıl

O zaman 3 yıl tecil ettirmez, okuduğumuz sürece tecil edilir. Maksimum 2+1: 3 yıl

Yunus Yücesan 5 yıl

Okuduğunuz süre max 3 olabiliyor artık. Ama diyelim ki 2. Yıl bıraktınız yeni bir yl ye başladınız. 29 (32 de olabilir emin değilim) yaşına kadar her seferınde 3 yıl 3 yıl alabilirsiniz

Ömer Guzel 5 yıl

Daha önce tecil olayı ile haşır neşir biri olduğumdan kendi deneyimimi yazdım. Yl 3 yıl uzatmıştı hatta o zaman atılma da yoktu. Ben 6 ay dondurduğum için + 6 ay daha eklemişlerdi. Şimdi ise atılma var zaten. Ama dediğim gibi bitirmeden yenisine başlarsa uzar.

Ömer Guzel 5 yıl

Peki şöyle yapabilir miyiz? 1 dönem okuduk, 1 dönem gitmedik ve 1 dönem de dondurursak. 4.dönem devam edebilir miyiz ?

Yunus Yücesan 5 yıl

Gitmediğiniz zamanlar tecil sürenizden eksilir. 3 yıl bitmeden istediğiniz dönem gidip istediğiz dönem gitmezsiniz. Okul gibi düşünmeyin gittiğiniz dönem açılan dersleri alırsınız diğer dönemi almazsınız sonra yarısını alırsınız vs vs vs. Ancak 3 yıl oldukça az bir zaman mrzun olma niyetiniz varsa ve 1 dönem gitmezseniz o mezuniyet zora girer. Şöyle düşünün bir dönem gitmemek o dönemin dersleri diğer dönemde açılmayacağı için 1 yıla mal olur.

Ömer Guzel 5 yıl

Ömer Guzel Dondurursak da aynı işlem olmayacak mı acaba?

Yunus Yücesan 5 yıl

Aynı şey ama tecil süreniz eksilmez. Sizin amaç nedir söylerseniz ona göre fikir vereyim

Ömer Guzel 5 yıl

Ben 1 dönem dondurup, 1 dönem gitmezsem ve diğer dönemler normal şartlarda okursam. Diyelim ki bitirdim bu şekilde. Ek olarak bitirdikten sonra +1 yıl daha tecil hakkı kazanacak mıyım? Amacım okumak uzatmak değil fakat şartlar oluşmayabilir.

Yunus Yücesan 5 yıl

Evet bitirince +1 daha. O ara dr programına girerseniz +6

Ömer Guzel 5 yıl

O zaman bitireyim ne uğraşıyorum 2+1 toplam 3 yıl yarım dönem de dondurursam 3,5 yıl anladığım kadarıyla.

Yunus Yücesan 5 yıl

Teşekkür ederim.

Yunus Yücesan 5 yıl

Ömer Guzel hocam yazınızı gördüm bilgim yoktu, şuan tezsiz yüksek lisans 3 dönem toplam. 1.5 yıl +1 yıl da öyle tecil veriyor diye biliyorum. Diyelim 2. Yada 3. Dönemin sonunda kaydımı sildirip başka bir tezsiz yüksek lisansı kazandığım takdirde tecil tekrar mı uzatılıyor?

Doğan Satmezarci 5 yıl

Yaş haddı olan 29 u geçmediyseniz aynı tecil yeniden alırsınız. Bitirmediğiniz sürece devam eder.

Ömer Guzel 5 yıl