Yüksek lisans kazanıldıktan hemen sonra dondurabilir miyim?

Mrb arkadaşlar benim bi sorum olacaktı. Diyelim ki yüksek lisansı yeni kazandık, hemen dondurma imkanımız var mı? Varsa nasıl?
C
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
21
21 CEVAP

Keyfine ya da zorunluluktan kime ne? Keyfine sinava giriyor, keyfine kazaniyor, keyfine gitmiyor. Binlerce kere bunun tartismasi yapildi. Eger yuksegi gercekten isteyen biri keyfine kazanan biri kadar basarili olamiyorsa oturup bir dusunsun. Kimse kimsenin hakkina girmiyor. Bileginin ve beyninin hakkiyla kazaniyor. Sonrasinda ne yapacagi kisiyi ilgilendirir.

S

Tesekkür ederm

Casım Yerebasmaz 5 yıl

Hocam sınava girseler de başarılı olsunlar ama kayıt yaptırıp 3 yıl sonra atılanlar var o zaman hangi amaçla yükseğe başlıyorlar onu anlamıyorum egolarınımı tatmin ediyorlar kazandım ama gitmiyorum gibi

Selin Bijediç 5 yıl

Ya muhakkak öyle olanlar var. Onca kişi sınava deneme olarak giriyorlar müdahale edilebiliyorlar. Edilme durumu varsa da kendini aşan sözlerle değil

Casım Yerebasmaz 5 yıl

Evet belki egolarini tatmin etmek istiyorlar.. Kanunla zaten 3 yilda bitirme gibi bir sacmalik getirdiler. Tr gibi bir ulkede yuksege genelde bir is sahibi olduktan sonra gidilir. Ve isten dolayi devamsizliktan kalinabiliyor yahut derslere devam etmeyip anlamadigindan uzun surede bitiyor. Bu kanunla onun da onunu kestiler. Sirf ulusal arenada master derecesine sahip kisi sayisini arttirip istatistikleri yukseltmek icin derse donemini verip tezde kalanlar icin tezsiz yuksek lisans diplomasi verilmeye baslandi. Okumak herkesin hakki ve kisi o hakki yuzlerce lira verip girdigi sinavdan basarili olduktan sonra istedigi gibi kullanma hakkina sahip. Ister gider mezun olur diplomayi zevkine sobaya atip yakar(buna yapan arkadasim var), isterse kayit olur 3 senede bitirir, isterse her iki sene de bir, bir programa girip, eski kazandigini sildirir. Kimse kimsenin hakkina girmiyor efendim. Kurallar sartlar belli. Ayrica erkeklerin onunde siz kadinlarin, hanimefendilerin onunde olmayan buyuk bir sorun var, askerlik! Adam yuksek de yapsa askerlikle ilisigi olmamak gibj bir ibare birakiyorlar, kamu kurumlari bile. Adam lisanstan mezun olduktan sonra belki zar zor is bulmustur ve isini kaybetmemek icin gecesini gunduzune katip yuksege kabul edilmistir ve devam etmeyip bedellinin vurmasini bekliyordur.. Belki de daha buyuk sorunlari vardir. Burs cikar umuduyla girip kredi cikmistir ailesi yeter artik okuma deyip desteklemiyordur ve burs cikana kadar devam etmeyecektir. Yani, daha onlarca ornek verebilirim. Kimsenin sikayet hakki yok bu konuda.. Calisip sizler giriniz efendim.. Saygilar, sevgiler..

Savas Ebiri 5 yıl

aynennn

Casım Yerebasmaz 5 yıl