Yüksek Lisansta danışman hoca neye göre belirlenir?

Selamlar
Yüksek Lisansta danışman hoca neye göre belirlenir? Sanırım hocalar öğrenciyi seçiyor fakat bu secim neye göre oluyor? Mülakatta vereceğim tahmini tez konusuna göre bir dagılım yapılacagını tahmin etMİyorum. Bu konudaki bilgilerinizi merak ediyorum. Genel bilgilere de, İstanbul Üni bazlı bilgilere de açığım. Teşekkür ederim

A
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
6
6 CEVAP

mesela bizde (iü-ctf-mikrobiyoloji) akademik kurulda o an öğrencisi olmayan hocalara öncelik veriliyor, hoca isterse öğrenciyi alıyor (hiyerarşik sıralama ile baştan sona)
ama siz gidip öğrencisi olsun olmasın başka bir hocayla konuşup ikna ederseniz, hoca da bunu toplantıda gündeme getirip diğer hocaları da ikna ederse öğrenciyi alma hakkı olan hoca hakkını devredebiliyor.

D

doğukan Hocam, yanıtladıgınız için teşekkürler. İÜ çerçevesinde bir cevap olmasına da ayrıca sevindim. Acaba hocaların belirlenmesi hangi zaman dilimine denk gelir? Hocayla ne zaman konusmalıyım bunu kestirmek açısından. Sanırım ders kayıtlarının hemen ardından belli olur, doğru mudur?

Atlas Üçüncü 5 yıl

ilk dönemin bitişine yakın enstitüler bölüme yazı gönderiyor artık danışmanları belirleyin diye. O yazı geldikten sonraki ilk akademik kurulda kararlaştırılıyor. yani ilk dönem derslerini bitirmiş olmanız gerekiyor

Doğukan Tugutlu 5 yıl

Aa harika, tam aradığım bilgi. Cok teşekkür ederim hocam

Atlas Üçüncü 5 yıl

rica ederim. Başarılar

Doğukan Tugutlu 5 yıl

dogukan hocam bende kimya ya kayıt olacağım yarın ama ders secimini kayıtta mı yapıyoruz ve dersleri neye göre seciyoruz?

Mustafa Torgut 5 yıl

Mustafa Torgut hocam yarın mülakat değil mi? Kayıt bu ay sonu diye biliyorum. Kayıtların başladığı gün ders seçimi de başlıyor.

Doğukan Tugutlu 5 yıl

doğukan hocam mulakat tamam bu hafta içi kesin kkayıt

Mustafa Torgut 5 yıl

ben iü için sandım farklı bir üniversite sanırım sizinki. Bizde kayıt ve ders seçimi aynı gün başlıyor ama sizdeki akademik takvimi bilemem

Doğukan Tugutlu 5 yıl

tmm tesekkür ederim

Mustafa Torgut 5 yıl