Yüksek lisanstayken tekrar üniversite sınavına girip lisansa kayıt yapılabilir mi?

yüksek lisanstayken tekrar unıversıte sınavına gırıp lısansa kayıt yapılabılır mı?

İ
1 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
8
8 CEVAP

Ben yüksek lisans yapıyorum hem de lisans okuyorum harç da ödemiyorum sadece YL dönem kaybettim ilk defa bu dönem onun harcını ödedim yoksa 2. Üni için harç yok

H

var. Ben aöf'te kaydım var diye tezli yüksek lisans yaptığım devlet üniversitesine bile para ödedim ikinci lisansı okuyanlar da harç yatırıyor.

Ecem Utkann 5 yıl

AÖF okuduğunuz içindir. Ben de okuyorum 2 yıldır Harç filan ödemedim.

Havva Tatarcık 5 yıl

2. Üniversite parası isteniyor. Ben de veriyorum. Sizinkinde gözükmüyorsa bir problem olabilr.

Gökhan Ayci 5 yıl

Ne gibi problem olabilir de 1. Üniversitemi bitirdim 2. Üniversiteme başladım devlet üniversitesi harç verilmiyor normal öğretim de. İkinci üniversite olarak AÖF okunursa AÖF ye harç veriliyor ben örgün öğretimden bahsediyorum AÖF den değil.

Havva Tatarcık 5 yıl

Havva Tatarcık AÖF' e verilen paradan bahsetmiyorum. YL yapıyorum, okul farketmeksizin Enstitü 130 lira civarı bir ücret alıyor dönemlik. Sizin enstitü istemiyorsa, özel bir durum varsa bilemiyeceğim.

Gökhan Ayci 5 yıl

Evet. Ben hem aöf parası yatırdım hem de devlet üniversitesinde tezli yüksek lisans yaptığım hâlde okuluma da 129 tl mi ne yatırdım. İkinci lisansta da para veriliyor diye biliyorum.

Ecem Utkann 5 yıl

Hocam YL da dönem mi kaybettiniz normal süre içinde 4 dönem para verilmiyor YL için sadece dönem kaybında 5. Dönemden itibaren veriliyor bende 5. Dönem YL da olduğum için ilk defa bu dönem verdim lisans için hiç bir harç yatirmiyorum

Havva Tatarcık 5 yıl

Ecem Utkann ben kendim de ödemiyorum normal de de 2. Lisansta harç ödenmiyor diye biliyordum zaten

Havva Tatarcık 5 yıl

Havva Tatarcık Dönem kaybım yok, başladığım günden beri '2. üniversite harcı' ödüyorum. Adı üstünde '2. üniversite'. Bu konuyu bir araştırın derim. Borçlu gözüküyor olabilirsiniz, ya da farklı bir durum olabilir.

Gökhan Ayci 5 yıl

Gökhan Ayci 2. Üniversite işte eğitim öğretim hakkı var istersen 3. Üniversite olsun borcum olsa derse kayıt yaptıramam harç diye sistem açılıyor borcunuz 0 tl yazıyor benim ders kaydı için borçsuz olmam lazım zaten

Havva Tatarcık 5 yıl

Havva Tatarcık Peki havva hanım. Sizin durum farklı demek ki, biz ödüyoruz.

Gökhan Ayci 5 yıl

Sizin durum farklı derken? Olması gereken bu sen üniversiteyi bitirmissin yeni üni okumakla 2. Üni okumak arasında ne fark olabilir. Bitmiş gitmiş bir üniversite öss ye girip tekrar yeni bir uni kazanıp okumak aynı normal üniversite iste

Havva Tatarcık 5 yıl

Havva Tatarcık Arkadaşım neyi tartışıyoruz? Bak diğer arkadaş da ödüyor, böyle bir gerçek var. Araştır diyorum. Bunu konuşarak halledemeyeceğiz iyi günler.

Gökhan Ayci 5 yıl

Ben tartışmıyorum şu anda olanı benim yaptığımı söylüyorum siz de doğal olarak kendi ödediginizi söylüyorsunuz sadece sorun sizin doğru benim yanlış olduğumu düşünmeniz mevcut yaşadığım durum bu durup. Dururken harç ödemiyorum diye yalan söyleyececek değilim herkes kendinden biliyor demek ki herkesi bence siz de şu meşhur araştır diyip duruyorsunuz ya siz bi araştırın devlet uni lerinde harç yatırılıyor mu.

Havva Tatarcık 5 yıl

İlahi...

Gökhan Ayci 5 yıl