Yurt dışına çıkmasında herhangi bir mahsur yoktur yazısı nereden alınır?

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi tatiller diliyorum. Yurt dışı tatili planladım. Fakat önceden yurt dışına çıkmak için devlet memurlarının yurt dışına çıkmasında herhangi bir mahsur yoktur diye bir yazı alınıyordu. Bu uygulama devam ediyormu? Ediyorsa bu evraği nasıl alıyoruz? Yardımcı olabilirseniz sevinirim .

S
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
36
36 CEVAP

Okula dilekçe veriyorsunuz, üst yazıyla ilçe mem'e yollanıyor. Verilecek belge 3 gün geçerli olduğundan seyahatten 1 gün önce gidip izin belgesini alıyorsunuz. Pasaport kontrolünde bu belgeyi polise teslim ediyorsunuz.

B

hocam bu bordo pasaport için mi yeşil pasaport için mi geçerli bir süreç. Bunu ben yeşil pasaportlar için diye biliyorum ama ..??

Sebahattin Nimet 5 yıl

Sebahattin Nimet hocam ben bordo pasaportluyum şu an yurtdışındayım.Aynen bu şekilde gerçekleştirdim işlemleri. Pasaport kontrolünde polis memuru izin belgen var mı diye sordu bana.

Büşra Pepeoğlu 5 yıl

Süresine dikkat ediliyor mu hocam

Şeyma Saim 5 yıl

Büşra Pepeoğlu hocam öncelikle teşekkür ederim bilgi için. Hangi ilçe mem e bağlısınız acaba? Bir çok ilçede farklı uygulamalar oluyor.

Sebahattin Nimet 5 yıl

Sebahattin Nimet alanya hocam.

Büşra Pepeoğlu 5 yıl

Bana 15 gun gecerli dediler. 3 gun nerden cikti

Selçuk Eris 5 yıl

Şeyma Saim ilçe mem önemli olduğunu söyledi. Zaten öncesinde o belgeyi vermiyorlar. Seyahat tarihini sorup ona göre veriyorlar belgeyi

Büşra Pepeoğlu 5 yıl

Selçuk Elena Taner ilçeye göre farklılık gösteriyor olabilir hocam.

Büşra Pepeoğlu 5 yıl

Bizim burda ilce vermiyor sadece il mem veriyor

Selçuk Eris 5 yıl

Şeyma Saim pasaport kontrolünde dikkat edildiğini düşünmüyorum hocam. Tabi bu sadece benim yorumum

Büşra Pepeoğlu 5 yıl

hocam benim arkadaşım az önce geçiş yaptı kontrolden sormamışlar ve şu an yolda gidiyor kazakistana. Sanırım keyfi bir uygulama haline dönüştü bu

Sebahattin Nimet 5 yıl

com-9i3ssypb67kuytrjn055.jpg

Selçuk Eris 5 yıl

Sebahattin Nimet polisten polise değişiyor demek ki hocam ben işinizi garantiye almanızı tavsiye ederim. belgeyi almak çok zor değil başka bir şehirde değilseniz tabi.

Büşra Pepeoğlu 5 yıl

hocam başka bir şehirde olmamama rağmen bana bir ayda ancak çıkar dediler. Adıyaman ili çelikhan ilçesindeyim. Kaymakamlık yazı şlerinde dilekçemi aldı müdür bey ve sorgulama yapılacak adıyaman il emniyet müd. De dend sonuçlanması bir ayı bulur dedi. Sizin dediğiniz gibi olmaadı maalesef ve her il kendi kafasına göre keyfi bir uygulama yapıyorsanırım. belkide yönergeyi kendilerine göre yorumluyorlar. Selçuk Elena Taner hocam bu yazı hangi mem e ait?

Sebahattin Nimet 5 yıl

Manisa mem

Selçuk Eris 5 yıl

Okullara bu belgeyi ve dilekce ornegini gondernisler. Dilekceyi doldurdum il mem e goturdum islemleri yaptilar. belgeyi aldim. Hepsi 2 saat surdu surmedi

Selçuk Eris 5 yıl

Ile gore degisiyo sanirim. Cunku bazi arkadaslar ilce mem den almis bize burda ilce biz vermiyoruz il veriyo dedi

Selçuk Eris 5 yıl

valla hocam az önce şube müdürümüzle konuştum.. Bizde böyle bir uygulama yapılmasına dair bir bilgi yok dedi... Bilemiyorum.. Şaştık kaldık. Aynı bakanlığın personeli ilden ile farklı uygulamalara maruz kalıyor ve bu nedenle belki hayati olmasada büyük çaplı sayılabilecek mağduriyetler yaşanıyor diye düşünüyorum.

Sebahattin Nimet 5 yıl

Hocam bu süre olayında da ilçeden bana 15 gün geçerli dediler.

Hilal Yegin 5 yıl