Yurtdışında yaşamak nasıldır? rahat ve kolay mı?

Selam.
Hani biliriz Almanya veya İngiltere vb. Ülkelerde normal 2. el araba 2-3 bin euro, yakıt ise yarım euro yani hayat ucuz felan.. Bunları malum zihniyetlere ifade edince kabullenmeyip ama orada da sağlık ve ev çok pahalı felan diyorlar gerçekten de öyle mi? Mesela araba ve yakıt giderleri Türkiye'ye göre çok ucuz ama sağlık, muayene vb. Giderleri kıyaslayınca aynı hesaba mı denk geliyor? Yani oralarda hayat araba yakıt ucuzluğu örnekleriyle anlatıldığı gibi rahat ve kolay mı?

U
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
58
58 CEVAP

cigdem hanimin yarim biraktigini ben devam edeyim. Ev kirasi =1700 sfr fazlasi olur azida eski evler veya köylerde olur. posta kutunuzdan odemeleriniz eksik olmaz bikarsiniz. Cop 2.50 20 lt torba. Balkonda yesillik cam ve pet şişeler ayri koyma torbalariniz olacak
Yil sonu mart dedimi vergiler baslar isyanlar oynanir. Simdi bilmiyorum işçi maasini 10 sene once 3500 gibiydi. Kalifiye olursaniz 4500 sfr gibidir
Oh ya bende yoruldum. Su an tum sigorta primlerinden ve yesil kagitlardan kurtulduk simdi bir oh ceksem su karsiki dağlar yikilir türküsünü dinleyenilirim.

N

nazmi bey, o dediğinizin ödemelerin hepsi Türkiye de de var. Hem de katlamalı, farkı ise Türkiye de maaşlar o kadar yüksek değil malesef.

Mahmut Yaylasuyu 6 yıl

"Ev kirası 1700 sfr" derken? Sfr yi anlamadımda

Samet Hamit 6 yıl

Samet Hamit İsviçre frangı

Mahmut Yaylasuyu 6 yıl

Mahmut Yaylasuyu 1700 isviçre frankı ev kirası gerçekten fazla

Samet Hamit 6 yıl

Ama geliri ne kadar onuda bilmek gerek tabii sonuçta istanbulda da 10 bin euro ya kiralık evler var

Samet Hamit 6 yıl

Kıyaslayalım. Frank yaklaşık 3,6 Türkiye de ortalama kira 400 sfr (1.500tl) ortalama maaş 550 sfr (2.000 tl) kiradan sonra Türkiyedekinin elinde 150 sfr (yaklaşık 540 tl) kalıyor. Bozdur bozdur harca. İsviçrede 12.600 tl maaş 6.000 kira elde kalır 6.600 tl.

Mahmut Yaylasuyu 6 yıl

Türkiyede 2000 tl ile ev geçindirme dönemi bitti artık ya karı koca çalışacaksın yada kasabada yaşayacaksın gerçi kasabada iş güç yok aç kalırsın oda ayrı bir konu

Samet Hamit 6 yıl

Kimse geçinemiyor zaten, ya çalacaksın, ya bir kaç kişi çalışacaksın. Ya da borç sarmalında yuvarlanıp gideceksin., bide asgari ücretle geçinmeye çalışanlar var. Türkiye nin büyük kesimi böyle tabi çok iyi durumda olanlarda var. Avrupayla bir farkımız da o Bizde zengin az fakir çok. Ülke gelirinin çoğunu o az zenginler yiyor. Avrupada zengin çok olmasa bile fakir az ve bize nazaran gelir dağılımı daha adaletli.

Mahmut Yaylasuyu 6 yıl

Tabiiki Dünyada gelir düzeyi yüksek bir ülkeyle yani İsvicre yle kıyas etmek çok yanlış. Ben sadece bilgi amaçlı yazdım. Orada da hayat zor eşimle çalıştık hayatımızı Türkiye'de sürdürüyoruz. Herşeye rağmen İsviçre devletine Teşekkürler. Bize yaşamın zorluğu ve güzelliğini öğretti. Fiziki değil ama beyinsel evrim geçirdik .

Nazmi Menevşe 6 yıl

Nazmi Menevşe isviçre de ne kadar yatırım yaptınız türkiyeye onuda yazın isviçre parasını türkiyeye aktarıp geciniyorsunuz eşinizle türkiyede o kadar yıl çalışın bakalım bu kadar rahat bir yaşam sürebilirmiydiniZ belki 2 odalı bir ev zor alırdınız parayı yapıp türkiyede yaşamak tabii güzel

Orhan Dmrz 6 yıl

orhan bey inanin buradan emekli olduk bu yasa kadar ufaktan olsa geçimlik yapabildik ama düşündüğünüz gibi değil bizler azla mutluluğu bulabilen aileyiz koklerimiz isvicrede kaldı. Hayat çok şey istemediğin sürece güzel oluyor.

Nazmi Menevşe 6 yıl