Zorunlu Hizmet Olan Okuldan Yine Zorunlu Hizmet Olan Okula Atanan Öğretmenin durumu?

Zorunlu Hizmet Olan Okuldan Yine Zorunlu Hizmet Oln Okula Atanan Öğretmen Atandığı Son okulun Zorunlu Hizmet Süresine Tabi olur ;

Öğretmen zorunlu hizmet süresi 4 yıl olan okulda 3 yıl çalıştığında normalde 1 yıl zorunlu hizmet süresi kalmış olur ama 7 yıl olan başka bir zorunlu hizmet sayılan okula atandığında artık o 3 yıllık zorunlu hizmet görevi ile birlikte artık yeni atandığı okulda 4 yıl daha çalışmak zorundadır .

0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
24
24 CEVAP

Yazıda ilgili naddeler var konuyla ilgili

S

Yazıyı okudum ancak bununla ilgili birşey bulamadım. Sanirim sorumu yanlış anladınız. Ben zorunlu hizmet olmayan bir okuldan, zorunlu hizmet olan bir okula tayin başvurusunda bulunmak için, 3 yıl beklemek zorunda mıyım yoksa ilk isteğe bağlı tayin döneminde isteyebilir miyim? Beklemem gerekirse ne kadar beklemem gerekir?

Kezban Beğen 5 yıl

Beklemek zorunda değilsiniz ama isterseniz 3 yıl kaldıktan sonra tayin isteyebilirsiniz. 3 yılın sonunda kendiniz istemezseniz isteğiniz dışında (rehsen) atanabilirsiniz.

Mürşide Refik 5 yıl

mürşide eş durumu ile gideceğim için rehsen atama olmaz sanırım. Eş durumu ile gidip sene sonu zorunlu hizmet okulu tercih etmek istiyorum bazı sebeplerden dolayı, eğer beklemem gerekecekse direk zorunlu hizmet okulu yazacağım eş durumunda. O yüzden bu bilgi benim için önemliydi. Sağolun

Kezban Beğen 5 yıl

Umarım herşey gönlünüzce olur hocam rica ederim

Mürşide Refik 5 yıl