10 aydır taşındığım ev için isu'dan(su) adıma borç belgesi geldi

Merhaba arkadaslar, eski kaldigimiz evde sular kacakmis ve biz bunun bedelini ev sahibine kiramizla beraber yatirmistik. Evden tasinali 10 ay oluyor ve benim adima isudan belge geldi. 800 liralik borc oldugunu ve maasima haciz konulacagini belirttiler. Borcun benim olmasi imkansiz ama ne yapilabilir hic bir fikrim yok. Yardim edebilir misiniz acaba?

F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
3
3 CEVAP

şu ev sahiplerine güvenmeyin... Fatmanur Fulya o parayı alamazsınız ama sizden su parasını elden alan kirayı da mı elden alıyordu ?

D

Evet kirayi da elden veriyorduk

Fatmanur Fulya 6 yıl

Fatmanur Fulya kira sözleşmesi var mı aranızda ?

Devrim Tütüncüler 6 yıl

Vardi evet, ama ayrildik o evden bu dedigim 10 aylik falan bir mevzu

Fatmanur Fulya 6 yıl

o su parasını sözleşmeyi gösterip, sizi hedef göstermiş belli ki... Sizin bu durumda yapabileceğiniz tek bir şey var... Bunu yapan bir adamla konuşmak bir şeyi çözmez. Tek yapabileceğiniz;kirayı elden alan ev sahibi %99 vergi kaçırıyordur. Vergi dairesine bunu bildireceksiniz ve 5 yıl geriye dönük incelenecek. Ödemediği vergiler buna kol gibi girerken size de bunu bildirdiğiniz için ödül verilecek ve onunla suyu ödeyeceksiniz yada zararın bir kısmını çıkaracaksınız... Kira 500 ün üstündeyse mutlaka bankaya yatırılmak zorundadır... Bununla birlikte elden verdiğin için 2 ay oturdum çıktım bana ne sudan da diyebilmen gerekir. Bunun için bir danışacak avukat bulman iyi olur.

Devrim Tütüncüler 6 yıl

Kira 350 liraydi ve sozlesme var tam 1 sene kaldik adamin evinde. Ama suyun kacak oldugunu ve borc geldigini bize o soyledi ve odedigini soyledi biz de ona odedik.

Fatmanur Fulya 6 yıl