150 bin liranız olsa ne iş yaparsınız

Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var..

150 bin liranız olsa ne iş yaparsınız? Saçma bile olsa lütfen fikir verin.

Istanbul'da ikamet ediyorum.

Cafe, butik restaurant, imalathane vs.

(goygoy içermez)

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
129
129 CEVAP

150 bin liradan bahsediyorsun sanırım.. Çok açık söyleyim İstanbul'un dışına çık. Esnafım bak. Kendi işini yapmak demek günde 12 saat çalışmak demek. Büyük istanbul depremi de geliyor zaten. Tarımcılığın en fazla olduğu deniz kenarı bir şehir bul ve california solucan çiftliği kur. 150 bin liraya çok iyi bulursun, çevre köylerden çalışan da rahat bulursun, 150 bin liralık bir sermaye ile başlarsan 1 sene içinde aylık kazancın 15-20 bin lira civarına gelir, bir işletmeci tutarsın, sonra da sen gezersin.

G

Bu california solucanını nereye satıyorsun? Ne işe yarıyor? Bir de Türkiye'de böyle kaç çiftlik var bilgin var mı?

Musa Akgunes 3 yıl

Harikasın hocam bunu araştırayım bi

Özcan Keserci 3 yıl

Türkiye'de kaç çiftlik var bilmiyorum ama genellikle çiftçilere tarlada kullanmak için satıyorsun. Yanlış anlaşılmasın solucanları satmıyorsun. Solucan gübresini satıyorsun. Ki sen 150.000 liralık bir sermaye ile başlayacak isen, zaten büyük üretim olacak demektir. Bunda da bunları ufak ufak poşetleyecek bir aracı firmeye toptan satacaksın demektir. Kısacası sen türkiye içinde her yere satışını toptan şekilde gerçekleştirebilirsin.

Gujan Uytun 3 yıl

şuradan bilgi alabilirsiniz: http://www.solucangubresi.org/

Gujan Uytun 3 yıl

şu an söylediğim sitede mesela 100bin solucanın fiyatı 8bin lira.. sen kapalı bir yer tuttun yıllık kirası 5 bin lira olsa (dağın başı olacağından ucuz olacak) etti 13 bin lira.. bir de gerekli malzemeleri falan almaya başladığında 5 bin lira da onlara harcasan etti sana 18 bin lira. bak 150 bin lira nerede, 18 bin lira nerede.. b18 bin liralık bir sermaye ile 100bin solucan bir senede 1 milyon 600 bin solucan oluyor. Bunların gübrelerini sattığında da aylık kazancın 10 bin lira oluyor. Sen 150 bin liranın bir kısmını da çalışan tutma, onların maaşları ve benzeri şeyleri düşünürsen ilk 1 sene içerisinde 100 bin lira gibi bir sermaye ile ve yaklaşık 1milyon solucanla başlarsan 1 sene sene bırak 20 bin lirayı en az 50 bin lira gelirin olur. Tabi çalışan maaşlarını ve vergiyi ve maliyeti düşeceksin bundan. Yaklaşık bi 25 bin lira gelirin olur kısacası

Gujan Uytun 3 yıl

süper iş ben biraz araştırdım Türkiye'de sadece bir kişinin 10 tane tesisi varmış. Ama kurulabilir maksimum 50.000 tl ye halledilebilir bişey.

Musa Akgunes 3 yıl

http://www.hurriyet.com.tr/200-milyar-solucanla-milyonlar-kazaniyor-24862970

Gujan Uytun 3 yıl

1 kişi yok türkiyede yayınlaşan bir iş benim de arzim var araştırmaya başladım gönüllü olarak çiftliklerde çalışmayı düşünüyorum öncelikle. Bir de rusyadan solucan getirme şansımız var mı biliyor musunuz

Sibel İmre 3 yıl

Valla nereden alırız bilmiyorum. Ama mesela yukarı linkini verdiğim site satıyor. Ne kadar güvenilir bilemem tabi.

Gujan Uytun 3 yıl

Ahmet Şeker abi ne diyon girekmi bu işe

Ümit Inkaya 3 yıl