2019 başkanlık seçiminde oy kullanacak mısınız?

2019 başkanlık seçiminde oy kullanmayı düşünüyor musunuz?

B
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
69
69 CEVAP

Saray (sözde) %51'i alınca tutuştu, ya 2019'da seçilemezsek korkusuna kapıldılar.

B

Siz olayı anlamamışsınız. Başkası seçilse ne olacak? Sistem değişti bir kere. Yeni gelen kişi eski sistemi geri getireceğinin garantisini nasıl verecek? Hiç kimse o kadar geniş yetkileri Rte'ye veya bir başkasına vermek istemiyor.

Bahadır Sütcü 6 yıl

Tam tersine "siz anlamamışsınız", sandık krizi çözülmüş değil, şuanda da başkanlıkla yönetilmiyoruz (hukuki olarak) bu sistem yürürlülüğe girmeyecek (Erdoğan başta olmazsa), ayrıca bu maddeler illa ki yeniden gözden geçirilecek. %51 ile anayasa mı değişir, neyin kafası bu? Ayrıca diyelim ki geçti sistem, bu kadar geniş yetkiler var, o zaman en zararsızına vermeye çalışırsın.

Baran Right 6 yıl

Gerçekten anlamıyorum sizi bu umutsuzluğa bu derecede iten şey ne? Dünya'da siyasal islamın kökü kazınıyor, Erzurum gibi bir şehirde bile İşçi Bayramı kutlanıyor (AKP mitingine döndü o ayrı konu), laiklik kelimesi Reina saldırısında hafızalarda yer edinmeye başladı, Gannuşi bile açıklamalarında siyasal islam'ın bataklık olduğunu söyledi ki bu adam siyasal islamın lideri.

Baran Right 6 yıl

En zararsınıza geçtiğinde ondan sonraki yaşanacak şeyleri ön görebiliyor musunuz

Tülay Özkahraman 6 yıl

Beni de şu bitmek bilmeyen umudunuz bitiriyor. Umutsuzluk bir yana ama gerçekçi olmak gerek. Erdoğan geçecek o sistemin başına nasıl ki sistemi getirdiler ise. Katılım oranına bakıldığında %49 hayır dediği sistemde oy kullanıp kendisiyle çelişmiş olacak belki de. O da bir yana, erdoğanın alacağı oy oranı ile bir halt olmayacak güle güle kullanacaklar sistemi. Ülkeye şeriatın gelmediğini düşünüyorsanız haklısınız ama halen laik bir ülke olduğumuzu düşünüyorsanız haksızsınız.

Tülay Özkahraman 6 yıl

Tülay Özkahraman tahmin edebiliyorum diyebilirim ancak iyimser bir yapıya sahibim. Ayrıca "zorbalık-despotluk her her sistemde olur, çünkü yasanın bittiği yerde zorbalık başlar" der Monstesquieu.

Baran Right 6 yıl

Her koşulda ayakta durmaya çalışıyorsunuz orasını anlayabiliyorum fakat ülkede zaten ne yasa işliyor ne hukuk. Haksızlık ile geçen sistemin içinde haksız bir seçimi oylamak insanın kendisine yapılmış bir haksızlıktır.

Tülay Özkahraman 6 yıl

Tülay Özkahraman, laik bir ülke olmadığımız aşikar, ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu değişimi de göz önünde bulundurmalısınız. yukarıda da belirttiğim gibi Gannuşi'nin açıklamalarına bir göz atın, siyasal islam gerçekten piyasadan kalkıyor, Türkiye ise o veya bu şekilde laikleşecek, demokratikleşecek. Ama şimdiden umudumuzu yitirirsek, o sandığa "lanet olsun" diyerek gitmezsek yine kim kazanacak? Sadece Erdoğan bazında konuşmuyorum

Baran Right 6 yıl

Tülay Özkahraman benim babam fetö'den 1 senedir tutuklu, kendisi Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi kurucusu, annem ise Atatürk Üniversitesi'nde tüp bebekte %50 başarı sağlanmasında öncü olmuş bir insan. O ise ihraç edildi. Ailecek CHP'li bir aileyiz yargının durumunu birinci ağızdan görüyorum, ama ben bu halde ümidimi kaybetmediysem, sizin kaybetmenizi yakıştıramam. Ama lütfen sözlerimi acıtasyon olarak anlamayın, sizin ne yaşadığınızı bilemem. Ama Türkiye değişiyor bir de toplumsal değişimler her zaman çalkantılı olur bildiğiniz üzere

Baran Right 6 yıl

Eklemeyi de unutmuşum, mahkemesi 15 dakika sürdü, şuanda da iddianamesi hazır değil

Baran Right 6 yıl

Değişimlerin farkındayım ama ne yazik ki pozitif yorumlayamayacağım. Sırf erdoğan için konuşmuyorum ben de elbet o da gidecek. Fakat bu sistemin ne zaman kalkacağı ya da kalkmazsa ne şekilde işleneceği ihtimallere bağlı. Kaç seçim kurtarırsın hadi kurtarıyorsun bu kadar yetkiden sonra bir daha kurtarabiliyor musun orası tartışılır. Türkiyedeki siyaset tam bir fiyasko ve şu an tüm partiler hükümete çanak tutmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Tülay Özkahraman 6 yıl

Kesinlikle katılıyorum ama bu anayasanın şaibeli oluşu ve sözde %51 alışı bu maddelerin bir daha gözden geçirilmesine gayet meşru bir zemin hazırlamaz mı? Bir de değişimleri neden pozitif yorumlamadığınızı biraz açar mısınız?

Baran Right 6 yıl

Ülkede "görsel" bir demokrasi var ama işlediği yok. Maddelerin gözden geçirilmesi umutlandırmasın dediğim gibi şu an herşey hükümetin lehine hiçbir görevli görevini yapmıyor. 15 yıl değil bir hayli zamandır değişim içindeyiz ve elle tutulur bir şey sayılamaz. Artı siyaset anlayışımız çok çok farklı ve yanlış algılanmış toplumumuzda. Devlet seçiminde bunca zaman hizmetkar değil yönetici aramış. Zorla geçirdikleri sistem ile birlikte şu anda da tam olarak sizi nereye çekmek istiyorlarsa oraya çekiyorlar. "Hayır" diyerek karşı çıktığınıza katılım bekleniyor, katılıp "hayır" diyorsunuz ama işlerine yarıyor.

Tülay Özkahraman 6 yıl

Siyaset sürekli yeni malzeme bulmakla yürüyor. O olmazsa geçmişi ısıtıp ısıtıp sunmakla oluyor. Kısır döngüden başka bir şey değil sizin değişim dediğiniz

Tülay Özkahraman 6 yıl

Tülay Özkahraman çoğunlukta haklısınız, ama bence şurada yanlışınız var, biz Türkler diktatörlere bayılırız, illa afedersiniz ama başımıza gelen ağzımıza etsin diye bekleriz. Ama şuan da düştüğümüz bataklık, bu siyasal islam ayrıca şekillenen yeni bir Orta Doğu var, muhtemelen komşu olacağız Kürdistan'la. Yani bu sefer bu değişimler işe yarayacak, çünkü ABD böyle istiyor. Ben artık müsade isteyeyim bir de Mustafa Kemal'de çıkış yok demeyi bilirdi ama bırakmadı. Hatta zır cahil ve tamamen yozlaşmış, açlıktan kırılmış olan Anadolu insanına köy enstitülerinde tiyatro bile öğretti. Son bir toplamam gerekirse, dediklerinizin çoğuna katılıyorum, ancak hala verebiliyorken oy vermeye gitmemiz gerektiğine inanıyorum. Umudun ötesinde, gerçeğin kıyısında yaşamalıyız Gerçekten hoş bir sohbet oldu, ağzınıza sağlık, ben tekrar müsade isteyeyim

Baran Right 6 yıl

Bu kadar yetkileri ona mı yoksa bir başkasına mı vereyim diye oy kullanmam ben. Siz beni anlamıyorsunuz. Her şeyden önce kendi vicdanım engel. Vicdanımı çiğneyip sonra pişman pişman yaşayamam. Oy kullanmaz isem ve Rte seçilirse zerre pişmanlık duymam çünkü bunun bir parçası olmamış olacağım. Ayrıca ümitsiz de değilim lakin kurtuluşu Rte yerine bir başkasını seçmekte görmüyorum. Kaldı ki başka biri başa geçse bile zamanla güç zehirlenmesi geçirip Rte'yi aratır hale gelmeyeceğinin garantisi de yok.

Bahadır Sütcü 6 yıl

Ayrıca oy kullanırsanız sistemi meşru bir şekilde kabul etmiş olursunuz. Rte size sistemi kabul ettiniz ve oy kullandınız lakin başkan ben seçildim dediğinde hiçbir cevap veremezsiniz. Fakat oy kullanmamanız sistemi kabul etmediğiniz anlamına gelir. Ulusal basını da dünya basınını da arkanıza alıp haklarınızı aramanın yollarını arayabilirsiniz.

Bahadır Sütcü 6 yıl