2.el laptop aldım sorunları söylenmedi. Hukuki ne yapılabilir?

Merhabalar. İkinci el olarak laptop aldım farklı bir şehirden. Teslim arkadaşım aracılığıyla gerçekleşti ve aldığım kişi sorduğum halde iki önemli sorununu bana söylemedi ( laptop şarja takmadan çalışmıyor ve monitörle klavye kısmının bağlantı yeri kırılmış; açıp kapatırken ayrılacak gibi oluyor) Bu sorunları söyledim inkar etti ve söylemiştim, sormadın falan dedi şimdi cevap vermiyor. Hukuki olarak ne yapabilirim?(ürün eski biraz garanti yoktur)
M
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
15
15 CEVAP

Bu tarz şeyler ikinci el alınmaz.. Hatta satmak kesinlikle olmaz

A

Alp İmre öğrenci olduğum, doların durumu paramın kısıtlı olmasından dolayı mecbur kaldım. Verdiğim para bursumun parasıydı. Bu can sıkıntısıyla ders de çalışamam hukuki bir yolla iadesi yapılamaz mı? Neden alınmaz neden satılmaz ?

Mehmet İlan 3 yıl

Alp İmre inş alırsın ama unutma burası Türkiye... Ve bu ülkede aradığın hukuk değil ADALET’i arıyorsun işin zor ????

Emre Utkann 3 yıl

Sattığın bilgisayarın IP numarası sana kayıtlı.. Sattığın adam tuttu Bi çocuk pornosu buldu seyretti yada devlet büyüklerine hakaret etti. Ne yapacan. Ayvayı yersin.

Alp İmre 3 yıl

E alınca da zaten mahsurunu gördün

Alp İmre 3 yıl

O iş öyle değil arkadaşım sen çok uzak kalmışsın konuya. Cihazın kimliği IP değil MAC adresidir öncelikle. MAC adresinin de kaydı tutulmuyor. Dediğin olayı IP adresini takip ederek yapıyorlar bu sebeple PC ile ilgisi yok. IP den servis sağlayıcısına ulaşıp bu IP yi hangi numaralı abonenin kullandığına bakarak kişiye ulaşıyorlar.

Alper Morkoç 3 yıl

Yani önemli olan kimin cihazını kullandığı değil kimin İnternetini kullandığı. Adam kendi cihazıyla senin internetine bağlanıp bu işleri yaparsa onu değil seni tutarlar.

Alper Morkoç 3 yıl