6 aydan kısa bir süre Polonya'da kalıp da ehliyet değiştirmiş olan var mı aranızda?

Merhaba arkadaşlar,

6 ay'dan kısa bir süre Polonya'a kalıp da ehliyet değiştirmiş olan var mı aranızda? Bir tanıdık için belediyeyi aradım, en az 6 ay ikamet lazım dedi.

Ö
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
14
14 CEVAP

6 ay kalmak zorunda değilsin ama vize veya oturum izniyle 6 aydan daha uzun kalman gerektiğini belgelemen lazım. Bugün 6. ayım daha dolmamışken ve karta pabytu olmadan başvuru yaptım 1 yıllık D tipi vizeyle, teslim almaya gelirken oturum kartını da getir tarzında bir şey de söylenmedi.

B

Hocam nasil yaptiniz basvuru? Ben 3 aydan fazladir burdayim ve karta pobytumu bekliyorum. Yeni tip TR ehliyetim var.

Mert Candaş 5 yıl

Şu belgeleri toplamak gerekiyor: - Yeminli tercümandan ehliyet çevirisi - Fotograf - 100 küsür PLN - Ehliyetin aslı ve fotokopisi - Pasaport - Vize ve pasaport fotokopisi - Meldunek (Geçici ikametgah belgesi - Bunun için kira kontratı, pasaport ve 17PLNlik ödeme dekontuyla Urzad Miastaya zameldowania için gidiliyor. Geçerlilik süresini vizemin tarihine göre doldurdum) - Bir de başvuruyu yapacağınız yerden başvuru belgesi ve birkaç ek belge daha veriliyor onları doldurup teslim etmeniz gerekiyor.

Barış Kevkir 5 yıl

Söylemeye gerek var mı bilemiyorum ama yanınızda Lehçe bilen biri şart. belgelerin hepsini hazırlayıp Lehçe bilen biriyle gitmeme rağmen çeviriyle ilgili problem çıkardılar. İlk seferde çeviri üstündeki damga silik ve okunmuyor deyip geri çevirdiler. İkinci seferde halledebildim.

Barış Kevkir 5 yıl