Aday öğretmenler ceza alırsa bu memuriyet sürecini nasıl etkiler?

Meslektaşlarım merhaba. Sizlere bir sorum olacaktı bilen birisi bilgilendirirse çok memnun olurum. Aday öğretmenim ve ufak bir ceza almam söz konusu. Böyle bir ceza almam adaylık sürecimi nasıl etkiler. Ceza küçük olsa da memuriyetle ilişik kesilir diye bir madde okudum bu doğru mu? Bilen biri varsa lütfen yardım edebilir mi?

N
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
44
44 CEVAP

Hocam Buyrun İşin Aslını Okuyun:

657 sayılı Kanunda, 2011 yılında önemli bir kaç düzenleme yapılmıştı. Bu düzenlemelerden birisi de, disiplin cezası alan aday memurların görevine son verilmesi idi.

657 sayılı Kanunun 57. maddesinin birinci fıkrası şu şekildedir:
Adaylık süresi içinde disiplin cezası almış olanların disiplin amirlerinin teklifi ve atamaya yetkili amirin onayı ile ilişikleri kesilir."

Bu hüküm gereğince, aday memur, uyarma cezası alsa dahi görevine son verilmektedir. 2012 yılındaki dosyamızda, bu konuyu detaylı olarak açıklamış ve amirleri uyarmıştık. Söz konusu yazıda, amirlere direkt uyarı cezası vermeleri yerine yazılı ikaz vermelerini önermiştik. Ancak uygulamada bazı aday memurlar mağdur oldu. Disiplin cezası alanların görevlerine son verildi.

Bu hükmün, Anayasa'ya aykırı olduğu istemiyle def'i yoluyla mahkemenin önüne gelen dosyada, AYM hükmü iptal etmiştir.

İptal edilen hüküm de, 28 Şubat 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Bugünden itibaren 657'nin 57. maddesinin birinci fıkrasına dayanılarak hiçbir aday memurun görevine son verilemeyecektir.

K

Ogretmenler ozel kanuna dahildir. ozel kanunda hukum yoksa genel olan kanun 657 gecerlidir ancak ozel kanunda hukum vardir ogretmenin adayligi ile ilgili

Ismail Yapışık 6 yıl

Memurların disiplin cezası sebebi ile meslekten ihraç edilmesi durumu "öğretmen hariç memurlar" diye uygulanamaz hocam.. Burada zaten adaletsizliğin önüne geçmek için bir karara imza atmış AYM.. Adaletsizliği kaldırırken "öğretmenler hariç" diye bir uygulamaya gidileceğine ihtimal vermiyorum..

Korkmaz Satılmıs 6 yıl