Alınganlık, utangaçlık ve özgüven eksikliği problemlerinden nasıl kurtulurum?

#Ankara

Merhaba Shall We Ben yıllardır var olan özgüven eksikliğinden dolayı hayatta hep kaybeden biriyim. Başarılı biriyim ama kendimi anlatamam, ifade edemem. Sosyal olarak çok zayıfım. Alıngan, utangaç, hassas ruhlu ve güven problemi olan biriyim. İş mülakatlarında kaybettim iletişim zayıflığından ve bu benim artıkyeter dediğim olay oldu. Bunun altında yatan psikolojik etmenler de var. (Travma vs.) "Hayat hassas kalpler için bir cehennemdir" sözü beni anlatıyor
Ne yapabilirim sizce?
Bunu yazıp paylaşmak bir yerden başlamak gerekir diye düşündüm.

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
92
92 CEVAP

Psikiyatra git, tek cözüm o travmaları tek tek çözmek! Burada sunulan hiç bir çözüm kalıcı olmayacaktır bence.

D

Gittim ilaç yazdı. Ilac kullanmak istemiyorum gecici bir etki yaratıyor

Ebru Hsnky 6 yıl

Ebru Hsnky ilaç yazmayan doktorlar da var, benim doktorum ilaç kullandırtmıyor mesela. İnsanın kendine yaptığı en iyi be kalıcı yatırım.

Derya Büyükyazıcı 6 yıl

Ilac yazmayan doktor hangisi istanbuldaysa gidebilirim

Osman Çakli 6 yıl

İstanbul'da evet, Teşvikiye'de . Bir keresinde ilaçlar hakkında konuşurken, ruh halimizi yaşadıklarımızı anlamak yerine ilaçlarla düzeltmeye çalışmak mantıksız gibi birşeyler söylemişti, özel olarak bir uykusuzluk vs. Gibi müdahale edilmesi gerekmiyorsa, ilaç da yazmıyor, hatta kimseye yazmadığını söylemişti, (eski hastalarının dışında), sanırım bir grup psikiyatr da ilaçlarla hiçbir şeyin çözülmediğini farkına varmış olsa gerek, benim doktorum da bu grubun arasında. Ben çok memnunum yani kişilere göre değişir tabii, daha önce gitmeyen insanlara doktora gitmenin nasıl bir süreç olduğunu anlatmak çok çok zor. 1 seans gidip bıraktıkları için çoğu hee huu nooldu şimdi gibi saçma sapan yorumlarla da karşılaşmak mümkün, gidenlere de sorulan ilk sorı ne konuşuyosunuz, doktor ne diyor? hem merak var hem de çekingenlik, oysa ki dünyanın en güzel şeyi önce kendi ruhunu keşfe çıkmak. Çünkü yaşanmışlıkların acısını ancak kendimiz anlayabilir ve kendi hayatımıza sadece biz yön verebiliriz.

Derya Büyükyazıcı 6 yıl