Alkol mide yarasına neden olur mu? ve mide yarasına ne iyi gelir?

Arkadaşlar eşimin midesinde yara var dedi endoskopik yapan doktor. 3 haftadır agrıları vardı midesinde. Bu hafta 5 günde 3 gün raki içti sonra agrılar şiddetlendi. Ne yemesi ne yememesi konusunda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Birde bu yarayı alkol yapmış olabilirmi? Yada bundan sonra alkol tüketimi nasıl olmalı?

P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

alkolden kesinlikle uzak durmalı, baharatlı yağlı yiyeceklerden uzak durmalı, en az bir ay verilen ilaçları kullanmalı beslenmesine çok dikkat etmelidir. Geçmiş olsun

N

Çok teşekkür ederim. Alkol sadece tedavi suresınce mi almamalı bilen varmı? Bulgur meyve ve salata yememeli mi?

Pınar Kosova 6 yıl

Tedavinin en az bir ayı yarayı düzeltme ile geçer, daha sonra ise uzun bir süre gibi koruyucu tedavi olacaktır bu süre bende 11 sene sürdü. Bu süre zarfında alkol kullanımım yok denecek kadar az oldu. Yiyecekler mide asidini yükseltmeyecek türler olmalı, bulgur, meyve ve salata yenebilir. Önemli olan doktorun verdiği çoklu ilacı ve diyeti en doğru şekilde kullanmasıdır. Yaranın kapanması çok önemli, çünkü tedavi edilmeyen yara zamanla bağırsakları bozacak daha sonrada yara yavaş yavaş kansere çevirebilir. Dediğim gibi doktorun verdiği reçete ve diyetin uygulanması çok çok önemli.

Niyazi Bilge 6 yıl

Eşime bu konunun ciddiyetini anlatmaya çalışıyorum fakat alkol konusunda bir türlü ortak noktayı bulamıyoruz Niyazi bey. Bir sonra içebileceğim savunuyor. Rakının sorun yaratmayacağını düşünüyor. Bende ona 6 ay alkol kullanmaman gerek ondan sonrada ayda bir Alman sorun olmaz belki diyorum. Bir türlü anlatamıyorum.

Pınar Kosova 6 yıl

Alkol kullanımı yara kapanana ve ilaçla bitene kadar kullanılmamalı, rakı daha sonraları dengeli bir şekilde hafta 2-3 duble olacak şekilde yavaş yavaş başlanabilir çünkü içinde anason var çoğunlukla iyi gelir. Ağrıyı yapan rakı değilde beraberinde aldıklarındandır.

Niyazi Bilge 6 yıl

Mide ülseri ciddi bir hastalıktır. Bakteriden kaynaklıysa muhtemelen yoğun bir antbiyotik tedavisine başlanacak. İlaç kullanırken zaten alkol alamaz. En az 6 ay tedavisi sürecektir.

Meral Karabayır 6 yıl