Alkol mide yarasına neden olur mu? ve mide yarasına ne iyi gelir?

Arkadaşlar eşimin midesinde yara var dedi endoskopik yapan doktor. 3 haftadır agrıları vardı midesinde. Bu hafta 5 günde 3 gün raki içti sonra agrılar şiddetlendi. Ne yemesi ne yememesi konusunda bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Birde bu yarayı alkol yapmış olabilirmi? Yada bundan sonra alkol tüketimi nasıl olmalı?

P
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
40
40 CEVAP

Pınar hanım merhaba. Aynı soyada ve aynı soruna sahibiz. Benim de eşimin mide ve bağırsaklarında hassasiyet var. Şu anda bile ağrı içinde yatıyor. Bizimki de her gün 3-4 büyük kutu bira içiyor. Rakı içtiğinde hepten başka bir adama dönüşüyor. Alkol ve sigara içmesine rağmen sizin eşinizin de yaşadığı sorunları yaşıyor ve ilaç tedavisi de görüyor ama yine de içiyor. Vazgeçmiyor. Karaciğer yağlanması da başlamış. Bize de doktoru 3 ay aynı ilaçları almasını söyledi. Alkol B vitaminlerini yok ettiği için de halsizlik, dalgınlık yapıyor. Sizin eşinizde de var mı böyle bir sorun? B vitamini takviyesi de alması lazım.

A

Merhaba Ayşegül benim eşim alkol alıyor ama hergün değil haftada Birgün 3 kadeh rakı içer sadece yazları haftada 2-3 gün bir iki bira içer oda sıklıkla olmaz. Ama bekarken biraz daha fazla imiş tabiki. Çok şükür karaciğerinde bir sorun yok. Sıgara konusunda oda bırakamıyor ama az içmeye çalışıyor. Rakıyı haftada birgün mangal başında içmeyi çok sevdiği için şuan çok zorlanıyor. Ama şuan bir aylik ilaç verdi doktor alkolü bir ay almayacak onda kararlı ama sonrası için almayı düşünüyor. Eşinize şifa diliyorum. İnşallah bir an önce tedavisini alkol almadan yapmaya başlar. Allah herkese sağlık versin.

Pınar Kosova 6 yıl

Pınar Kosova Sizinki daha sabırlı ve iradeli demek ki. Bizimki birasız gün geçirmiyor. Bizde de rakı nadiren oluyor. Sigarayı bırakmıyor. Ama inşallah sizin eşiniz de benimki de en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Geçmiş olsun. B vitamini yine de hayati bir kaynaktır. Bizler bile almalıyız. Bence doktora sorun, onu da alması istenebilir.. Apikobal ya da Supradyn önerilebilir.. İyi günler dilerim.

Ayşegül Özkuyu 6 yıl

Ayşegül Özkuyu evet haklısınız b vitamini bizim içinde alınması lazım. Doktora soracagım vitamin olayını. Sizde su sığla ağacı günlük ağacı yada kantaron yağını temin edip kullandırın ben bulup başlatacağım.

Pınar Kosova 6 yıl