Allah intiharı affeder mi?

Merhabaa benim sorum da şudur ki aylardır içinden çıkamıyorum kime sorsam boş cevaplar birde burada şansımı deneyeyim dedim. İntihar eden biri kaderinde vardı diyemi intihar etti öldü eğer öyle ise nden kaderinde olan birşey için yazık yazık kendi katili oldu isyan etti cehennem dir yeri gibi laflar Allah kendini öldürenleri asla affetmez peki nden taziye ye gelenler ömrü bukadar di kaderinde öyle yazılıydı diyorlar ama o kişi kendini öldürdü kaderinde yazılı olsaydı Allah niye affetmesini

E
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
114
114 CEVAP

bir de dini meseleler çok hassastır ve işin uzmanlarınca tartışılması gerekir, bizim gibi yarım yamalak bilgiye sahip olan insanlar fayda vermektense daha çok zarar verir. Yarım doktor misali.

E

Işi uzmanına vere vere yüzlerce fırkaya bölmüşler. Tarikatlara girmeden sadece mezheplere şöyle bir bakiverelim.

com-ew6a93f7ntzixaso8bbd.jpg

Erol Yoncaci 6 yıl

hocam mezhepler haktır ve her coğrafya için doğrudur. Bir bölge için doğru olan başka bir bölge için yanlış olabilir. Aynı kış ve yazda giyilmesi gerekenler gibi. Ya da suyun faydalı ya da zararlı olduğu durumlar gibi. Mezhepler insanların hayatını kolaylaştırmak içindir. İslam alimleri dört mezhebi de hak görmüşlerdir ve dördü de haktır.

Emree Akarçeşme 6 yıl

EN'ÂM-159: Gerçek şu ki, dinlerini parça parça edip kendileri de gruplaşanlar, sen hiç bir şeyde onlardan değilsin. Onların işi ancak Allah'adır. SonraO, işlemekte olduklarını kendilerine haber verecektir. Yanlış anlaşılmaya senin dilinden cevap vermeye çalışıyorum. Mezheplerde ayetlere farklı bakış açıları ve farklı yorumlamalar bu noktaya getirmiştir. Orneklerinizde iki farklı degiskenin iki farklı sonucu vardır (yaz, kış). Ama mezhepler tek konu üzerinde en basit konularda bile ikiden fazla yorum getirmislerdir. Bu nedenle kıyas uyumsuz oldu sanki.

Erol Yoncaci 6 yıl

yaz ve kış misaldir hocam. Bunun gibi yüzlerce örnek var. İşin uzmanı değilim. Ne söylesem doğru olmaz. Doğru söylesem bile doğru olmaz. Bu konuda bir müftüye giderseniz sağlıklı bilgi edinebilirsiniz. Bu konudaki merakınızı takdir ediyorum

Emree Akarçeşme 6 yıl

Emree Akarçeşme maksat insanların birbirine saygı duyarak özgürce fikir alışverişinde bulunmaları. Hepimiz eksiğiz ve öğrenmek için geliyoruz. Teşekkür ederim. Iyi geceler.

Erol Yoncaci 6 yıl

tabiki hocam haklısınız.

Emree Akarçeşme 6 yıl