Almanya 2. dünya savaşını neden kaybetti?

Umumi konu dışına çıkmak istemem, ancak siz değerli arkadaşlarımın fikirlerini ve düşüncelerini merak ettiğim için soruyorum:

Sizce Almanya ikinci dünya savaşını neden kaybetti daha doğrusu kaybetmesine vuku bulan şeyler nelerdi?[Düşününce Almanya kendi döneminde Hem askeri teçhizat hem de askeri komutan açısından üst düzey bir devletti.]

(Fotoğraf Alman Kara ordusunun kullandığı bazı askeri kıyafetler)

com-ixcvsyjf0eaphew1ep8d.jpg
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Barbarossa Harekatı neredeyse başarılı olmuştu. Moskova'yı düşürmeyi başaramaması + bu sıralarda Pearl Harbour saldırısı sonucu ABDnin savaşa resmen girmesi, Almanya için sonun başlangıcı olmuştur. Asıl sebepler bunlar.

O

Stalingrad?

Fethi Feyza 6 yıl

Stalingrad'ın zaten %90ını ele geçirmişti. Fakat, Moskova'yı almadıktan sonra Stalingrad'ı ne kadar elinde tutabilirdi ki? Bir yeri elde tutmak, ele geçirmekten zordur. Ordusunu ikiye bölmeseydi belki de Moskova düşecekti. Moskova'nın düşmesi, sovyetlerin dağılmasına sebep olurdu. Ha Stalingrad'ın önemi yok mu? Tabi var. Bakü-Moskova hattının arasındaki bir bölgedeydi. Stalingradı elde tutmak demek Sovyetlerin can damarı olan Bakü petrol hattını kesmek demekti. Fakat sen bir yeri elde tutamadıktan sonra o yer ne kadar stratejik olursa olsun sonuç mağlubiyet olur.

Oğuz Keceli 6 yıl