Almanya 2. dünya savaşını neden kaybetti?

Umumi konu dışına çıkmak istemem, ancak siz değerli arkadaşlarımın fikirlerini ve düşüncelerini merak ettiğim için soruyorum:

Sizce Almanya ikinci dünya savaşını neden kaybetti daha doğrusu kaybetmesine vuku bulan şeyler nelerdi?[Düşününce Almanya kendi döneminde Hem askeri teçhizat hem de askeri komutan açısından üst düzey bir devletti.]

(Fotoğraf Alman Kara ordusunun kullandığı bazı askeri kıyafetler)

com-ixcvsyjf0eaphew1ep8d.jpg
F
0 kişi takip ediyor.
Misafir olarak yayınla
31
31 CEVAP

Savasda hizli hareket ve devamlilik onemlidir. Almanlarin en buyuk yenilgisi ruslar karsisinda olmusdur. ozellikler bu kadar buyuk topragi olan bir ulkeye tum avrupayi tamamiyle alip teknolijik lojistigini yapmadan girmemesi lazimdi. Napolyonun yaptigi hataya dusmusdur. Ruslar her buyuk savasda moskovanin gerisine kadar cekilir ilk kisi bekler ve geri donerek dagitir. Bu kadar basit bence. Yoksa ingiltere ve amerika sadece ruslar polonya sinirina dayaninca harekete gecebilmislerdir.

M

Amerika savaşa girmese ve Rusya'ya silah yardımı yapmasaydı Rusya'yı haritadan sileceklerdi. Tabii GENERAL KIŞ'ta Almanları durdurdu.

Kağan Şahküll 6 yıl

Rusyaya silah yardimi mi? Biraz tarih okuyun lutfen. Gonderdikleri tanklarin %80 i daha sahaya cikmadan hurdaya dondu...

Mehmet Burçe 6 yıl

Rus ordusunda ön cephelere sürülen Türk asıllı askerlerin elinde silah bile yoktu. Zaten bunu kasıtlı olarak Türk ırkı kırılsın diye yapmışlar idi.

Kağan Şahküll 6 yıl

Kazaklar olarak bilinen askerler. Hala varlar. Rostov ve dolaylari krima kadar, ama iclerinde cok olmasada rus var. Bu gun bile ikinci dunya savasi zaferini ruslardan bile daha heyecanli kutlarlar. Ayrica savasa son safhada katildilar oyle soy kirim gibi gostermeyelim. Savasin ilk baslarinda kactiklari ici stalin emmi bunlarin buyuk kismini surmusdur. Genel olarak kucuk gruplar halinde savastilar. Ukraynanin fashistleri gibi yani.

Mehmet Burçe 6 yıl

Ben Dam diyorum sen Avlu diyorsun. Don ve Zaparoje Kozaklarının Türk asıllı Kazaklarla ne ilgisi var? " Stalin Emmi" Stalin Türk düşmanı piçin tekiydi mezarında ters dönsün. Yapay açlık ve kıtlık ile milyonlarca Türkün ölümüne sebeb olmuş piçin tekiydi. O piçin komünist olduğu da tartışılır gençliğinde Bolşeviklerin içine sızmış Çar'ın bir ajanıydı.

Kağan Şahküll 6 yıl