İltihaplı romatizma için öneriler?

herkese iyi akşamlar. İntihapli romatizmam var. Ne onerirsiniz. ozellikle kışın çok agrim oluyor

E
Yorum bölümünü doldurun
Ad Soyad bölümünü doldurun. Lütfen ad ve soyad yazınız (ör: Kemal Atatürk)
yorum gönderilirken bir hata oluştu!
7
7 CEVAP

İşlenmiş un ve işlenmiş şekerden uzak durun. Sağlıklı yağları (sızma zeytinyağı, köy tereyağı, hindistan cevizi yağı, soğuk sıkım fındık yağı, merada otlayarak beslenmiş hayvanın iç yağı, kuyruk yağı) çoğaltın. Ayçiçek yağını, mısır özü yağını, özellikle margarini evinize bile sokmayın. Probiyotik gıdalara(tarhana çorbası, ev yapımı turşu ve suyu, ev nar ekşisi, ev sirkesi, ev yoğurdu, ayranı, kasap sucuğu gibi),prebiyotik gıdalara (soğan, sarımsak, pırasa, enginar gibi)önem verin. Kırmızı eti haşlama ya da buğulama yöntemiyle tüketin. Her gün bir avuç çiğ kuruyemiş. Meyveyi çok yemeyin ve yediğinizde bütün olarak yiyin. Sütü süt olarak içmek yerine yoğurt, ayran yaparak tüketin.

İ

İbrahim Serbes çok teşekkür ederim

E

Taze zencefil hergun yemeli siniz. Zerdecal limon ve kabuklarını rende

Z

Yaparak yani limon suyu ile hazırlanmış su için hergün sicak soğuk fark etmez .

Z

Vitamin d3/k2 ve afrikan buhuru

İ

Bende iki yıldır iltihaplı romatizma var. Ağrısını çok iyi bilirim. Günlük 2 tane coraspirin için. Parolda iyi geliyor. Sonrasında bol bol nar suyu için kendiniz sıkın. Günlük nar suyu için iyi gelecektir. Kivi tüketin. Meyveyi bol yiyin. D vitamini c vitaminini bol bol alın. Toz zencefil bal karışımını yapın bana iyi gelmişti. Ballı zencefil vucutta olan inflamasyonu yani iltihabı düşürür. Benim kandaki crp oranım 68.5 ti. Crp demek kandaki mikrop oranı gibi bişey. Yani crp nizi düşürmeye bakın. En son çareyide yazıyım deposilin yaptırın. 20 gün iğnesidir. 21.günde bu iğne yapılır. Koruyucu iğnedir. Her 20 günde bir yapılır. Ben 8 defa yaptırdım. Faydası oldu. Aklıma gelenler bunlar. Çok geçmiş olsun. Bu hastalığı çeken bilir.

Y

Bel ağrısına ve mide yanmasına Patates suyu...! Patatesi kaynatarak elde ettiğiniz suyu soğutup için, bel ağrısından kurtulun. Yalnız patatesi kaynatmadan önce üzerindeki siyah lekelerden iyice arındın. İki haftada bir de bu suyu içmeye ara verin. Her üç kişiden birinin şikayeti olan bel ağrısı ve romatizmadan kurtulmanın bitkisel yolu patates suyu içmekten geçiyor. Patatesin faydalarının bu kadar ile sınırlı kalmadığını dile getiren fitoterapi uzmanları “Patates suyunun faydaları arasında gastrit, kolik ve mide ülserleri ile kalp hastalıkları gibi çeşitli hastalıklar gösterilmektedir. Patates suyunun saçlara ve cilde de iyi geldiğine ilişkin veriler bulunmaktadır. MİDE YANMASINI GEÇİRİYOR Patates suyu çok iyi bir antiinflamatuvardır. Bel, sırt ve eklem ağrılarının giderilmesinde etkilidir. Gut hastalığında faydalıdır. Patates suyu vücudun her bölgesinde dolaşımın iyileşmesine yardımcı olur. özellikle sabahları aç karnına içilmesi önerilir. Patates suyu sindirim sisteminin sağlıklı işleyişine yardımcı olur. Kabızlık, ishal, şişkinlik, mide yanması ve hazımsızlık gibi problemlere karşı etkilidir.

Yasin Verdi 5 yıl

Romatizmaya patates suyunun iyi geldiği her yerde karşıma çıkıyor denemedim ama...

Yasin Verdi 5 yıl

Patates i kabuklu haslayarakmı içiyoruz

Gülçin Hayri 5 yıl

Bazı kaynaklarda çiğ suyunu için diye yazıyor bazılarında da haşlayıp suyunu için yazıyor. Bende anşamadım orasını. Ayrıca kuru dutuda haşlayıp içebilirsiniz. Posasınıda yiyin. Çok şeyler var bunun gibi. Mesela tahinide çok tavsiye ediyorlar. Birsürü şey var. Çınar yaprağı ceviz yaprağı gibi şeylerde var yeter ki uygulayın. Birinden biri fayda eder herhalde..

Yasin Verdi 5 yıl

Yasin Verdi 5 yıl

Zerdecali karabiberle karistirin icine zeytinyag dökün icin günde iki defa ve vitamin d3 testi yapdirin

İ